1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li taşeron işçiler için son 2 gün! Ödeme miktarı belli oldu, nefesler tutuldu!
4D’li taşeron işçiler için son 2 gün! Ödeme miktarı belli oldu, nefesler tutuldu!

4D’li taşeron işçiler için son 2 gün! Ödeme miktarı belli oldu, nefesler tutuldu!

900 binin üzerinde taşeron işçi tarafından büyük bir merak ile beklenen ikramiye ödemeleri için sayılı gün kaldı. Büyük bir merak ile beklenen tediye ödemeleri 14 Aralık günü yapılacak.

A+A-

Maaşlara göre verilecek tediye ödemeleri her yıl toplam 52 günlük dört taksit ile ödenir. Bu ücretler her ödemede 13 günlük olarak verilir. Son taksit ödemesi bu ay yapılacak.

6772 sayılı kanun ile koruma altına alınan tediye ödemeleri için sadece iki gün kaldı. 14 Aralık tarihinde verilecek tediye ödemeleri taşeron işçilerin aldıkları maaşlara göre belirlenecek. Bu kapsamda vatandaşlar bir yandan ne kadar ödeme alacaklarını da bir hayli merak ediyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayınlandı…

4 / 7 / 1956 tarihli 6772 sayılı kanun ile garanti altına alınan kamu kurumlarında istihdam eden işçiler için kanunun üçüncü maddesine göre 2020 yıllında verilecek tediye ödemelerinin son taksitinin 14 Aralık günü yapılacağı açıklandı.

Ödemeler nasıl belirlenecek?

Ödemeler vatandaşların ay içerisinde aldıkları maaşlara göre belirlenecek. Her ay ne kadar maaş alınıyorsa bunun 13 günlük kısmı hesaplanacak. SGK primi, gelir vergisi ve damga vergileri düşüldükten sonra kalan tutar 14 Aralık günü hesaplara yatırılacak. Bu kapsamda 52 günlük olarak asgari ücret ile istihdam eden taşeron işçi için toplam 3204 TL tediye ödemesi yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.