1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeron İşçiler İçin Son 10 Yılı İçinde Yaşanan En Büyük Değişiklik Yaşandı! Taşeronlarda Son Durum Ne?
4D’li Taşeron İşçiler İçin Son 10 Yılı İçinde Yaşanan En Büyük Değişiklik Yaşandı! Taşeronlarda Son Durum Ne?

4D’li Taşeron İşçiler İçin Son 10 Yılı İçinde Yaşanan En Büyük Değişiklik Yaşandı! Taşeronlarda Son Durum Ne?

4D taşeron işçilerin tamamını ilgilendiren haber gelmeye devam ediyor. Kamu kurum ve belediye kapsamında kadroya alınmış 900 bin üzerindeki 4D taşeron işçilerin yeni dönem başlangıçlarına çok az bir zaman kaldı ve toplu sözleşme süreçlerine dahil olacaklar.

A+A-

Maaşlarda artış olacağı gibi özlük haklarını da geri alabilecekler. Peki kimler için sendika değişimleri ne zaman olacak, maaşlarda artış olacak mı, merak edilen tüm detaylar…

Belediye ve kamu kurumlarında istihdam eden 4D taşeron işçiler için beklenen müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 1 Kasım itibari ile yeni döneme geçiş yapacak 4D taşeron işçilerin bekledikleri görüşmeler sırasında hem maaş artışları hem tayin hakları hem de özlük hakları gibi birçok konu görüşülecek. Peki toplu iş sözleşmeleri kapsamında neler olacak ve gelirlerde nasıl bir artış meydana gelecek?

Taşeron işçiler kendi iş kollarındaki sendikalarda üye olmayı tercih etmeli

Tek iş yerinde tek sendika politikasından dolayı ortalama olarak 700 bin 4D taşeron üyesi bulunan Hak – iş sendikasının kalan 200 bin üyesi de kadroya alınmalarının ardından destekleri görecekler. Sendikal olarak hak kazandırılan ve toplu sözleşmelerin ardından hakkı elde edilen 200 bin üzerindeki işçi için kanun zoru ile başka sendikalara geçme zorunluluğu gelecek olduğu biliniyor. Bunların en kısa zamanda düzeltilmesi gerektiğine dair açıklamalar devam ediyor. Herkes kendi iş yerindeki sendikada yer almalı ve iş karışıklıkları meydana gelmemeli.

Toplu sözleşme ile beraber ücret artışından yararlanacaklar.

Taşeron çalışma hayatından kadrolu yaşama geçen vatandaşlar için gelen kararname ile beraber maaşlarında yılda 4 + 4 olmak üzere zamlar geliyordu. Yıllık bazda uygulanan bu durum toplu sözleşme ile uygulamaya geçti. Kadrolu yaşama geçişlerin temmuz ayında başlaması çalışan vatandaşların maaşlarında artışlara yardımcı oldu.

İade talepleri gündemde olabilir.

Yapılan açıklamalar sırasında salgın dönemlerinde işletme ve işçilerin gelirlere kavuşmalarının denetimsiz bir şekilde beyan edildiği anımsatıldı. Gelinen bu noktalarda geri dönük olan incelemeler yapılırsa bazı işletme ve işçiler için kısa çalışmalardan yararlanamamaları durumunda belirlemeler olursa geriye dönük ödemeler yapılabilir.

Sendikalar da esnek çalışmalara sıcak bakıyor

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk; gelecek olan yeni sürüm istihdam paket kapsamında bulunan esnek çalışmaları değerlendirdi. Her kesimin bu konuya sıcak baktığını söylerken özellikle de kadınların esnek çalışma durumlarına sıcak baktıklarını bu süreçlerde hakların korunacağını ve kayıpların önleneceğini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.