1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li Taşeron İşçiler dikkat! Bakanlıktan Zam Yasağı Geldi…
4D'li Taşeron İşçiler dikkat! Bakanlıktan Zam Yasağı Geldi…

4D'li Taşeron İşçiler dikkat! Bakanlıktan Zam Yasağı Geldi…

4D taşeronişçiler maaşlarına bin TL değerinde zam istiyordu. Geçtiğimiz günler içerisinde merak ile beklenen TİS görüşmeleri başladı ve konunun tam detayları ile ele alınmasının planları yapılıyordu. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından Zehra Zümrüt Selçuk da konu ile ilgili merak edilen her şey için açıklamada bulundu.

A+A-

4D taşeron işçiler için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklamada bulundu ve merak edilen her konuda bilgi verdi. 4D taşeron işçiler tarafından istenen zam oranlarının TİS görüşmeleri ile beraber belli olacağı ve aslında ne kadar zam maaşlara yansıtılacak olduğu kısa süre içerisinde duyurulacak olduğunu aktardı. 4D taşeron işçiler korona virüs salgın olaylarından dolayı oldukça zorlu olan süreçleri geride bıraktılar. Bu süreçlerde herkes gibi onlar da bir hayli olumsuz olarak etkilendiler. 4D taşeron işçiler devletten tam 1000 TL değerinde zam istiyorlardı. Bir yandan da sürekli olarak detaylı bir araştırma yapıyor ve aslında son durum ne olacak, açıklama geldi mi diye son durumu öğrenmek istiyorlardı. Bu konuda aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk bir açıklama yaparak tüm merak edilen sorulara yanıt verdi.

1 ekim itibari ile gelecek istihdam paketlerinin yanı sıra TİS görüşmelerinin de yakın bir tarih ile başlayacak olduğunu dile getirdi. 4D taşeron işçiler için TİS görüşmeleri sırasında ne kadarlık bir zam geleceği, yüzdelik dilim hakkında ne kadar bir artış olacağı, 4D taşeron işçiler için neler konuşulacak olduğu da yakın bir zaman dilimi ile bildirilecek.

Birçok kişi part time olarak çalışma hayatına sahip olacak...

4D taşeron işçiler 1 ekim itibari ile artık part time olarak çalışma hayatına geçebilecek. Özellik ile de part time çalışmak isteyen kadınlar için büyük bir avantaj olacak.

Birçok kişi 4d taşeron olarak görev yapmaktadır.  Geçtiğimiz günlerde 696 sayılı kanun ile beraber de taşeron işçileri kadroya dâhil edildi.  Bu konu hakkında bakan Zehra Zümrüt Selçuk ise kararnamenin Mayıs ayında kesin bir şekilde yürürlüğe alındığını, böylece söz konusu olan konu hakkında sendikalar tarafından olumsuz bir şey olmadığını aktardı.

2020 senesi için yapılması beklenen TİS görüşmeleri

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günler içerisinde KHK kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.  B anlarda taşeron işçilerin maaşlarına beklenen bir zam istediklerini bunu da her fırsatta aktarıyor.  Her an bu dönemde taşeron işçilerin birçok konu hakkında olumsuz bir şekilde etkileniyor olduğunu ve maaşları üzerine 1000 TL zam istediklerini aktarıyor.  Şu ana kadar bu durum ile ilgili detaylı bilgi maalesef ki daha gelmedi.  Ama konu için en kısa süre içerisinde gerekli olan ilgili detaylı açıklama yapacaklarına dair bilgi verdi.

4D taşeron işçileri tarafından uzun bir süredir beklenmekte olan maaş konusunda kendi hakları olan zam istediklerini aktarıyorlar.  Bunun asıl sebebi ise çalışma hayatında  aldıkları maaş yaşanan zorlu dönemde giderlerini karşılamak için yetersiz kalıyor.  Bu durum karşısında da en az yüzde 15 zammın maaşlarına zam oranlarının uygulanmasını talep ediyorlar. Yapılması beklenen zam enflasyonda meydana gelecek azalma ve artma durumlarına göre değişiklik gösterecek.  Her yıl içerisinde olduğu gibi bu sene de yine maaş belirlemesi üzerinde enflasyon oranları dikkate alınarak gerekli olan ve beklenen zamlar planlanacak. Bunun ardından vatandaşların maaşlarına aktarılacak.  Şu an yıl sonlarının gelmesi ile beraber maaşlara yansıması söz konusu olan zam miktarları herkes tarafından büyük oranlar ile merak ettiriyor.  Söz konusu olan konu hakkında vatandaşlar da bir yandan sürekli  araştırmalarına devam ediyor. Söz konusu olan konu hakkında tabi ki de her şeyleri ile detaylı bir bilgi öğrenmek hakları. Maalesef ki şu anlık konu hakkında detaylı bilgi yok.  Beklenen durum 4D taşeron işçilerine maaş TİS görüşmeleri esnasında net bir hal alacak. Yapılacak olan TİS görüşmeleri ile beraber beklenen durum da meydana gelecek. Herkes o zaman net bir şeyler öğrenebilecek.

.Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.