1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li taşeron işçiler aylardır bu kararı bekliyordu: Maaş zamları belli oldu mu?
4D’li taşeron işçiler aylardır bu kararı bekliyordu: Maaş zamları belli oldu mu?

4D’li taşeron işçiler aylardır bu kararı bekliyordu: Maaş zamları belli oldu mu?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı 4D taşeron maaşları için ne kadar zam yapacak merak ediliyor. Ocak ayına sayılı zaman kala kadrolu yaşama geçen 4D taşeron işçiler için yüzdelik dilim, ek ödeme ve refah payları ne olacak merakla bekleniyor.

A+A-

Yeni yılın gelmesi tüm durumları etkileyecek. 900 binin üzerinde yer alan 4D taşeron işçiler için son durum ne olacak bekleniyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı ile beraber yapılacak toplantıların ardından maaşlara ne kadar zam geleceği belli olacak.

4D'li taşeronlar için maaş zamları açıklandı mı?

4D taşeronları yakından ilgilendiren tüm mali ve sosyal hakların verileceği toplu iş sözleşme tarihleri hala belli olmadı. Vatandaşların her ne kadar 31 Ekim tarihinde sözleşmeleri son bulsa bile kendileri için olumlu yönde bir adım atılmadı. En son gelen açıklamalar sırasında yaşanan korona virüs salgın ile mücadele sırasında görüşmelerin biraz uzayabilecek olduğu aktarılmıştı. Kasım ayında tüm detayların belli olması bekleniyor.

Yüzdelik dilim, maaş ve ek ödemeler

Taşeron işçiler tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesi maaş zamları oluyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı 4D taşeron maaşları için teklif sunarken bir yandan Türk iş de talep sunacak. Bunların yüzde 8 ve 10 bandında olması söz konusu olurken 17,5 ya da 20 de dikkatleri çekiyor. Bunların yanı sıra yüzdelik dilim düzenlemeleri de gündemde bulunuyor. Kadrolu yaşama geçmeden vatandaşlar her ne kadar daha yüksek maaş alsalar bile kadrodan sonra asgari ücret düzeyinin altına indi. Gelen düzenleme ile beraber bu durum düzeltildi. Şu an yüzdelik dilimler bekleniyor. Bayramlardan eğitime ya da düğün gibi diğer alanlarda  verilen ekonomik yardımların artması talep ediliyor.

Yeni haklarda son durum…

4D taşeron işçilerin sözleşmeleri her ne kadar 31 ekim tarihinde son bulsa bile hala ne zaman olacağı açıklanmadı. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı ve yetkili sendikaların bir araya gelmesi bekleniyor.

Çalışanlar tarafından verilen mahkeme sırasında vatandaşlara tayin hakları da geliyor. Eşleri de kamuda istihdam eden vatandaşlar naklen atama ile tayin edilebilecek. İller arası tayin hakları gelirken kurum içi gibi tayinler de isteniyor. Fakat bu durum için hala düzenleme gelmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.