1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 4D’li Kamu Taşeron Kararı Herkesi Sevindirdi… Taşeronlar İçin Emsal Bir Karar Geldi!
4D’li Kamu Taşeron Kararı Herkesi Sevindirdi… Taşeronlar İçin Emsal Bir Karar Geldi!

4D’li Kamu Taşeron Kararı Herkesi Sevindirdi… Taşeronlar İçin Emsal Bir Karar Geldi!

Yaşanan korona virüs süreçlerinde en çok etkilene kesimden bir tanesi de 4D li ve taşeron olarak çalışan kişilerin kadroya geçiş adımları oldu. Bu anlarda neler yaşandı ve son durum ne? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar...

A+A-

Taşeronlar için müjde

Kadro öncesi ile beraber taşeron olarak yer alan işçiler çalıştıkları günler adına emsal niteliği içerisinde sunulan haber ise Samsun iç işleri ile beraber geldi. Samsun içerisinde yarım il müdürlüğü bünyesi içerisinde olan saniye k isimli olan işçi için ise 2001 yılında meydana gelen durumlara göre samsun tarımsal araştırma enstitüsü müdürlüğü içerisinde çalışma hayatlarına devam edenler için geçici işçilik olarak çalışmaları dikkatleri çekiyordu.

Belirlenen tarihin ardından işçiler kamuda yerini almak adına da hazırlandı. Kadro adımlarının tamamlanmasının ardından işçiler ise 2009 senesi içerisinde emekli olmayı başardı. İşçi emekli olma adımlarına kadar geldikten sonra kadro alınma ve ardından gelen kademe - derece ilerlemesi de diğer işlemler ile beraber intibak düzenlemesi adına da yanlış yapıldığı düşüncesi ile beraber yerel mahkeme adımlarına giderek mahkeme içerisinde gerekli haklarını aramak adına devam ediyorlar.

Tüm haklar faizi ile beraber gelecek...

İşçiler hem kadro alımları sırasında hem de bunun peşine gelen anlarda 2001 öncesinde mevsimlikişçi kategorisi ile yer almasının ardından çalışılan dönem için kıdem eklenmesi, sosyal ve daha uygun olan özlük haklarının eklenmesi durumlarına göre düzenleme gerekliliği dile getirilerek kendisi adına eksik bir şekilde yapılan ödemelerin düzenlemesi adına haklar da arandı.

Yerel mahkemeden beklenen karar geldi.

İşçi tarafından yapılmış olan itirazın da ardından yerel mahkeme gerekli olan kararı verdi. Bunun ardından samsun 2. iş mahkeme adımları da tercih edilerek işçinin getirmiş olduğu itirazı ret etmiş oldu.

Temyize gitti

İşçi gerçekleşen yerel mahkemenin de ardından durumu temyize taşıdı. Temyiz makamı ise bu anlar içerisinde Yargıtay ile beraber davanın kabul edilmesini de gerçekleştirdi. Bu anlarda işçinin 2001 öncesine ait olan mevsimlik işçi olarak yer almasının uygulandığı zamanlardaki kıdem eklenmesi sosyal ve özlük haklarının da eksiksiz bir şekilde verilerek düzenleme yapılması adına karar verdi. Bu durum hakkında hükümlerini sundu.

Temyiz aşaması içerisinde ise Yargıtay, 7. hukuk dairesi ile beraber dosyayı da kabul etti. Bu karar gelmesi ile taşeron olarak yer alan işçiler için emsal niteliğinde beklenen karar gelmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.