1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4/D, Taşeron Ve Kamu İşçilerine Yapılacak Ek Ödeme İçin Yeni Gelişme
4/D, Taşeron Ve Kamu İşçilerine Yapılacak Ek Ödeme İçin Yeni Gelişme

4/D, Taşeron Ve Kamu İşçilerine Yapılacak Ek Ödeme İçin Yeni Gelişme

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 3 ay boyunca personellere döner sermaye adına yapılan ödemeler tavan fiyatları ile olacak. Fakat bu kapsam içerisinde işçiler yer almıyor. Bu sorun TBMM gündeminde yerini aldı. Fahrettin Koca bu konuda bir önerge sunuldu. İşte merak edilen detaylar...

A+A-

İyi Parti Milletvekili olarak yer alan Feridun Bahşi son durumlar için bir soru önergesi hazırladı ve bunu Sağlık bakanı ile TBMM başkanlığına yanıtlaması üzerine sundu. Bugün yapılan önerge içerisinde Sağlık bakanlığı bünyesine bağlı olarak çalışmalarına devam eden işçilerin de ek ödemelerden faydalanması gerektiğine dair yer açıldı.

Ek Ödeme İçin Detaylar Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından son zamanlarda yaşanan korona virüs salgını ardından yapılan açıklamalarda, söz konusu olan üç aylık süreç içerisinde sağlık çalışanlarına yapılacak ek ödemelerin tavan ücretten olduğu duyuruldu.

Bu  verilen karardan sonra Sağlık bakanlığı gün içerisinde 81 ildeki sağlık müdürlükleri için ek bir yazı gönderdi. Korona virüs pandemisi nedeni ile sağlık tesislerine olması gerekenden farklı ek ödeme yapılmasına esas olan usul esasları yer aldı.

İşçiler Alamıyor

Verilen kararda Sağlık bakanlığı çalışanlarına verilecek ek ücret konusundan işçi sınıfı da yararlanmak istiyor. Hastane ortamı içerisinde işlerine devam eden güvenlik, temizlik personelleri ile ilgili olan tüm işçilerin her ne kadar isteseler bile yararlanmaları söz konusu olmayacak.

Bakan Fahrettin Koca İçin Önerge Hazırlandı

İyi Parti Milletvekili olarak isminden bir hayli söz ettiren Feridun Bahşi, Sağlık Bakanı olarak görev alan Fahrettin Koca için bir önerge hazırladı. Hazırlanan önerge gün içerisinde teslim edildi. Bu önerge içerisinde işçi ya da memur gibi ayrımların yapılmadan herkese eşit bir şekilde tüm personelleri kapsayarak ek bir ödeme yapılması gerektiğini vurguladı. Verilen önerge içerisinde işçileri de korumak adına yapılan soruların listesinde sadece işçileri korumak adına gerekli tüm her şey yer alıyor. Yakın zamanda yanıtların gelmesi için sabırsızlık ile beklenen durumu sizler de yakından takip ederek anlık erişim sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum