1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Büyük Gelişme! 4. Tediye Ödemeleri İçin Tarih Belli Oldu…
4D Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Büyük Gelişme! 4. Tediye Ödemeleri İçin Tarih Belli Oldu…

4D Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Büyük Gelişme! 4. Tediye Ödemeleri İçin Tarih Belli Oldu…

4D taşeronlar için yıl içerisinde ödenen 52 günlük tediye ödemeleri 4. taksitine gelindiği anlarda işçiler ödemeler ne zaman olacak diye merakla arayışlara başladı. Ekim ayına gelindiği andan itibaren 4. taksit ödemelerinin başlaması ve son tarihin ne zaman olduğu merak ediliyor. Kadrolu hayata geçen 4D taşeron işçiler için ödemelerin ne zaman yapılacağı belli oldu mu?

A+A-

Tediye ödemeleri ne zaman olacak? Ekim ayı içerisinde merak edilen durumlardan bir tanesi de 4d taşeronlar için ödenecek tediye ödemeleri oluyor. İlk ödemeler 31 ocak, ikinci ödemeler 22 mayıs ve üçüncü ödemeler 27 temmuz da yapılmıştı. Son taksit ödemesi olan 4. ödeme ne zaman olacak diye de merakla bekleyişler devam ediyor.

Tediye ödemeleri ne zaman yapılacak?

6772 sayılı kanun kapsamı ile beraber kamu kurum ve kuruluşları içerisinde çalışma hayatına devam eden 4d taşeron işçileri 2020 yılında yapılacak son tediye ödemeleri ne zaman olacak merak ediyor. Karar resmi gazetede yayınlandı. Resmi gazete içerisinde alınan karara göre 11 temmuz 2020 tarihinde kadrolu hayata geçen 4d taşeron ve kamu işçileri için yapılması beklenen ödemelerin tarihleri de belirlendi. Bu kapsama göre 2020 yılı içerisinde verilmesi gereken tediye ödemelerinin ilk yarısı 27 temmuz içerisinde diğer yarısı olan kısmı da 14 aralık tarihinde ödenecek.

Her yıl dört taksitle tediye ödemeleri...

Tediye ödemeleri 4d taşeron ve kamu işçileri için dört taksit ile ödenmeye devam ediyor. 2020 yılına ait olan tediye ödemelerinin de ilk üç taksiti; birinci ödemeler 31 ocak, ikinci ödemeler 22 mayıs ve üçüncü ödemeler 27 temmuz tarihleri ile yapılmıştı. Sıra kalan diğer yarısı olan 4. tediye ödemesinde oluyor. Tarih belli oldu. 14 aralık tarihinde kalan kısmının ödemeleri yapılacak. 4D taşeron işçi statüsünde yer alan vatandaşların 900 bini aştıkları biliniyor.

Tediye ödemeleri ne kadar olacak?

4d taşeron ve kamu işçileri için her yıl 52 günlük tediye ikramiye ödemeleri 4 taksit ile veriliyor. Her ödemede 13 günlük olarak yapılan hesaplamalar işçilerin almış oldukları brüt maaşlar üzerinden yapılır. Bu yapılan hesaplamaların ardından damga vergisi - SGK prim ve gelir vergi kesintileri yapılır. Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden bir vatandaş için 52 günlük tediye ödemeleri tam 3646 TL olarak hesaplanır.

Kimlere tediye ödemeleri yapılacak?

6772 sayılı devlet ve ona bağlı olarak yer alan müesseseler içerisinde çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için tediye ödemeleri devam eder. Bu kapsamda olan vatandaşlar;

  • Genel ve katma bütçeli olarak yer alan kurumlar
  • Özel bütçeli olarak yer alan idareler
  • Sermayenin yarısından daha fazlasını devlete ait olan kurum ve kuruluşlar
  • Kamu iktisadi olarak yer alan teşekküller
  • Belediye ve özel idareler içerisinde hizmet akdi ile çalışma hayatına devam eden işçiler için ödemeler yapılır.

İlave tediye ödemeleri nedir?

6772 sayılı kanun kapsamı içerisinde olan kamu işçilerine bir yıl içerisinde ödenen 52 günlük ödemelere denir. Kanun ile beraber güvence altına alınan haklardan bir tanesidir. Bütün kamu işçileri ve 4d taşeronlar bu haklardan yararlanacaktır.

Genel yönetim içerisinde yer alan kamu idaresindeki vatandaşların da kadroya geçmiş olanlar - ayrı bir tüzel kişilikleri yer almadan devlet tüzel kişiliği altında olanlar - genel bütçe kapsamı içerisinde kamu idarelerine ait olarak bir kurumdan kadroya geçmiş olan vatandaşlar için her yıl dört taksit ile 52 günlük tediye ödemeleri yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.