1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D İşçilerin Beklediği Haber Geldi! TİS ve Maaş Zam Oranı Belli Oldu!
4D İşçilerin Beklediği Haber Geldi! TİS ve Maaş Zam Oranı Belli Oldu!

4D İşçilerin Beklediği Haber Geldi! TİS ve Maaş Zam Oranı Belli Oldu!

1 milyona yakın taşeron işçi kadroya toplu sözleşme ile iş hayatına başlamıştı. Fakat bu süreçlerde meydana gelen sıkıntılar da bitmek bilmiyor. Fakat bir yandan YHK kararı ile 1 Ekim tarihi ile son bulacak ve bu durum işçiler içi yeni dönemin kapılarını açacak.

A+A-

Kadroya geçen vatandaşlar için yeni dönem başlayacak

Toplu sözleşme ile beraber taşeron işçilerin kamu hayatına geçmiş olmaları her ne kadar onlara bir nebze rahat ettirecek gibi dursa bile birçok sorunu beraberinde getirdi. 1 ekim tarihi ile son bulan sözleşmelerin ardından yeni gelecek dönem ise onlar için bir umut ışığı olmaya devam ediyor.

1 kasımdan sonra toplu sözleşmelere dahil olarak da haklarını elde edecekler.

İşkolu

Tek iş yeri ve tek sendika uygulaması yıllardır hayatımızda yer alıyor. Bu yüzden de binlerce işçi tek sendika içerisinde üye olarak yerini aldı. Hak iş üzerinde yedi yüz bin üyesi olmasının yanı sıra iki yüz bin tanesi de farklı sendikalarda yer alacak. Hak iş başkanı olarak yer alan Mahmur Arslan gelecek düzenlemelerin iptal edilmesini ve işçilerin sendika içerisinde yer almalarını daha uygun buluyor. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaların yanı sıra mayısta yürürlüğe girmiş olması ve o zamanlarda bir şey söylenmemesi - kısmen artık hayata geçmeye başladığı aktarıldı.

TİS içine dahil olacaklar

Kadrolu yaşama geçmiş olan işçiler için YHK kararına da bağlı bir şekilde maaş zamları alma durumları yer alıyor. Fakat bu süreç içerisinde 1 kasım itibari ile gelecek yeni dönem de dikkatleri çekiyor. Kademeli bir şekilde geçiş de bekleniyor. Yerel yönetimler ile beraber temmuz ayı itibari ile zaten başlamışlardı.

Seyyanen zam uygulaması olacak mı?

Kadrolu olarak hayata geçmeden 4 + 4 olarak zamlı maaş alan vatandaşlar da 2 yıl enflasyon üzerinde ciddi oranlar ile ezilmelerle yüz yüze oldular. 201 9 yılında yüzde 11 seviyelerinde yer alan oran karşısında vatandaşlar iki yılda toplam yüzde 16 oranlık zam alabildi. Enflasyon oranlarında bu denli ezilen vatandaşlar da en az 1000 TL zam istiyor. Her ne kadar istense bile bu zammın gelmeyecek olduğu da bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.