1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 48 ay kira yardımı! Bakan sosyal medya hesabından duyurdu!
48 ay kira yardımı! Bakan sosyal medya hesabından duyurdu!

48 ay kira yardımı! Bakan sosyal medya hesabından duyurdu!

Ülkemizin covid-19 pandemic salgını mücadelesi devam ediyor. Koronavirüs salgını kapsamında bir çok destek paketleri açıklandı. İhtiyaç kredisi destek paketi, işsizlik parası, işten çıkartmaların yasaklanması, her aileye bin lira yardım verdi. Şimdi en çok merak edilenler arasında ev kirası desteği ne kadar? Ev kirası başvurusu nasıl yapılır? Son dakika ev kirası yardım haberi nutuk.com.tr’de

A+A-

Ülkemizin covid-19 pandemic salgını mücadelesi devam ediyor. Koronavirüs salgını kapsamında bir çok destek paketleri açıklandı. İhtiyaç kredisi destek paketi, işsizlik parası, işten çıkartmaların yasaklanması, her aileye bin lira yardım verdi. Şimdi en çok merak edilenler arasında ev kirası desteği ne kadar? Ev kirası başvurusu nasıl yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından kira yardımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgeler de kira yardım süresini 36 aydan 48 aya çıkarıldığını söyledi.

Murat Kurum sözlerine şöyle devam etti; “Riskli ve rezerv yapı alanlarında muhtelif sebeplerle dönüşüm projesi bitmediği için evini alamayan vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına kira yardımını 36 aydan 48 aya çıkarıyoruz. Toplamda inşaat alanı 500 metrekareyi geçmeyecek şekilde kendi yapısını inşa edecek vatandaşımızdan yapı maliyetinin yüzde 10'u kadar teminat verme zorunluluğunu kaldırıyoruz. Bir yandan dönüşümü hızlandırırken diğer yandan da dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak '100 Bin Sosyal Konut' projemizde kura çekimlerine Korona virüs tedbirlerimizi aksatmadan 28 Nisan'da yeniden başlıyoruz Milletimizin desteğiyle, hızlı, yerinde dönüşüm ve gönüllülük esasıyla her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürerek ülkemizi depremlere hazır hale getireceğiz”

Kira yardımından kimler faydalanabilir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmekte
  • Kira yardımı alacak kişinin düzenli  işinin olmaması
  • Kira yardımı alacak kişinin sigortalı bir iş yerinde çalışmıyor olması
  • Gelir testi yapılan hanenin, toplam gelirinin yoksulluk sınırı altında olması gerekmekte
  • SGK’dan veya herhangi bir yerden maaş almıyor olması gerekmekte (Emekli, dul, yetim aylığı v.s)
  • Gayrimenkul, araç veya üzerine kayıtlı herhangi bir taşınmazın olmaması gerekiyor.

Bu şartları yerine getiren herkesin 48 ay, kira yardımı ve kentsel dönüşümde depreme dayanıklı konutların yapılması için 500 metrekareyi geçmeyecek şekilde inşaat maliyetinin yüzde 10unu devlet karşılıyor.

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kira yardımı başvurusunu e-Devlet şifresi ile e-Devlet profilinize girerek,

kira-yardimi-1.jpg

https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971  bu linkten başvurunuzu sağlayabilirsiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum