1. HABERLER

  2. SSK

  3. 46, 48 yaşında emekli olmak hayal değil! SGK müjdeyi verdi! milyonları ilgilendiren detay! 4A, 4B, 4C SGK, Bağkur, emekli sandığı emeklilik yaşı hesaplama...
46, 48 yaşında emekli olmak hayal değil! SGK müjdeyi verdi! milyonları ilgilendiren detay! 4A, 4B, 4C SGK, Bağkur, emekli sandığı emeklilik yaşı hesaplama...

46, 48 yaşında emekli olmak hayal değil! SGK müjdeyi verdi! milyonları ilgilendiren detay! 4A, 4B, 4C SGK, Bağkur, emekli sandığı emeklilik yaşı hesaplama...

Çalışma hayatına devam eden tüm vatandaşların en büyük hayalleri bir an önce emekli olmaktan geçiyor. Bu süreçlerde ne zaman emekli olacaklarını ve ne kadar maaş alacaklarını merak eden vatandaşlar borçlanma yolu ile beş yıl daha erken emekli olabilecekler.

A+A-

Çalışma hayatına devam eden tüm vatandaşların en büyük hayalleri bir an önce emekli olmaktan geçiyor. Bu süreçlerde ne zaman emekli olacaklarını ve ne kadar maaş alacaklarını merak eden vatandaşlar borçlanma yolu ile beş yıl daha erken emekli olabilecekler. İşe başlama süreçlerine göre belirlemeleri yapılan yıl, prim ödeme ve yaş şartları ile beraber vatandaşlar emekli olmak için hak kazanacaklar. Erkekler askerlik borçlanması, kadınlar da doğum borçlanması sayesinde 5 yıl geriye dönük olarak erken emekli olma fırsatlarını elde edebilecekler.

5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu tarafından boş bir şekilde geçirilen baz süreçlerin emekli olarak sayılması için SGK tarafından borçlanma fırsatları veriliyor. Borçlanma fırsatları ile daha erken emekli olmak isteyen vatandaşların eğer prim günü eksikse buna kullanabilecekleri gibi prim ödemelerini tamamlayan kişiler de yaş için kullanabilecekler. Erken emekli olmak için borçlanma ve vergi indirimleri hakkında merak edilen tüm detaylar netlik kazandı.

Borçlanma için verilen en yüksek kazançlar

5510 sayılı sosyal sigortalar kapsamında belirlenen durumlara göre erkeklerde askerlik borçlanması ve kadınlarda doğum borçlanması ile imkanlar veriliyor. Uzun ve kısa dönem er ya da erbaş olarak yapılan askerlik süreleri ile ilgili bir yandan da yedek subay okulları içerisinde geçirilmiş olan süreçler askerlik borçlanması sırasında kullanılabiliyor.

Kadınların sigortalı bir şekilde çalışma süreçlerinde staj sigortaları ile beraber normal çalışma dönemleri sırasında yaptıkları doğumlar için her çocukta iki yıl borçlanma yaparak tam 6 yıl erken emekli olabiliyor. En fazla üç çocuk için sunulan bu haklarda kadınların doğum yapmadan önce sigortalı bir şekilde çalışma hayatına başlamış olması gerekiyor.

2021 yılı içerisinde doğum borçlanması yapan kadınlar için günlük olarak 38,16 TL ila 268,20 TL arasında değişen miktarlar ile ödemeler veriliyor. En düşük borçlanma sırasında elde edilen tutar 540 gün üzerinden 20 bin 606 TL 40 kuruş olacak. 18 ay botunca askerlik döneminde borçlanma adımlarını tercih edenler için en yüksek kazanç için de 154 TL 48 kuruş ödeme verilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.