1. HABERLER

  2. KONUT

  3. 43 ile TOKİ şansı vurdu! 62 bin TL peşinat öde aylık 2.331 TL taksitle kira öder gibi ev sahibi ol! Sudan bile ucuz!
43 ile TOKİ şansı vurdu! 62 bin TL peşinat öde aylık 2.331 TL taksitle kira öder gibi ev sahibi ol! Sudan bile ucuz!

43 ile TOKİ şansı vurdu! 62 bin TL peşinat öde aylık 2.331 TL taksitle kira öder gibi ev sahibi ol! Sudan bile ucuz!

TOKİ, Türkiye'de toplu konut idaresi, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli hanelere uygun fiyatlı konut sağlamak için yeni projeler açıkladı. 250 bin konutluk sosyal konut projesini başarıyla tamamlayan TOKİ, yurt genelinde yeni konut projeleri için çalışmalara başladı.

A+A-

TOKİ, Türkiye'de toplu konut idaresi, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli hanelere uygun fiyatlı konut sağlamak için yeni projeler açıkladı. 250 bin konutluk sosyal konut projesini başarıyla tamamlayan TOKİ, yurt genelinde yeni konut projeleri için çalışmalara başladı.

Daha önce Eylül ayında sosyal konut projesi için başvuru süreci başlatılmış ve uygun başvuru sahiplerini belirlemek için Kasım ayında çekiliş yapılmıştı. Yeni konut projeleri, TOKİ'nin düzenleyeceği bir ihale süreciyle gerçekleştirilecek ve şimdiden birçok bölge yeni gelişmeler için hedef alan olarak belirlendi.

TOKİ'nin yaptığı son duyuruda, Düzce, Isparta, Kahramanmaraş, Sivas, Trabzon, Rize, Balıkesir, Denizli, Kocaeli, Kırıkkale, İstanbul ve İzmir gibi yeni konut projelerinin yapılacağı birçok il listeleniyor. Projeler, altyapı ve çevre düzenlemesi ile birlikte apartman ve evler inşa etmeyi içerecektir.

Ayrıca TOKİ, ev sahibi olmak isteyip de peşinat ödeyemeyen bireyler için yeni bir fırsatı da duyurdu. Artık TOKİ çekilişine katılabilir ve aylık 2.331 TL (yaklaşık 275 $) taksit ödeyerek ev alabilirler. Bu program 62.000 TL (yaklaşık 7.300 $) peşinat ödeyen ve TOKİ çekilişini kazanan kişiler için geçerlidir.

Özetle, TOKİ'nin son duyurusu, düşük gelirli hanelerin yeni uygun fiyatlı konut projeleri ile ev sahibi olma fırsatı ve TOKİ çekilişi ile insanların ev almasını kolaylaştıran yeni bir uygulama sunmaktadır.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 250 binlik sosyal konut projesinin ardından yeni konut projelerini açıkladı. Yeni projeler, dar gelirli hanelerin kiradan daha ucuza ev sahibi olmalarını sağlayacak. Eylül ayında sosyal konut projesine başvuru süreci başlarken, hak sahiplerini belirlemek için başvuru sahipleri için çekiliş Kasım ayında başladı.

TOKİ, şimdi de çeşitli illerde yeni inşaat projelerinin duyurulması ile yeni konut üretiminin ilk adımlarını attı. Bu projeler, 2.331 TL (274 $) gibi düşük bir aylık ödeme ve 62.000 TL (7.300 $) peşinat ile insanların ev sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Yeni konut projelerinin yapılacağı iller ve ilçeler şöyle:

Düzce İli Merkez İlçesi Beyköy Mahallesi (48 adet konut ve altyapı)
Yukarı Mahalle, Sütçüler İlçesi, Isparta İli (124 Adet Konut ve Altyapı)
Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Fatih Mahallesi (697 konut, 1 alışveriş merkezi ve altyapı)
Sivas İli Gürün İlçesi Çayboyu Mahallesi (206 adet konut ve altyapı)
Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Dereköy Mahallesi (53 adet konut ve altyapı)
Rize İli Hemşin İlçesi (106 adet konut, 24 adet dükkan ve kentsel dönüşüm ve gelişim projesi altyapısı)
Balıkesir İli Karesi Mahallesi 2. Etap (458 konut, 12 dükkan, 1 cami ve altyapı)
Denizli İli Pamukkale İlçesi Kocadere Mahallesi (439 konut, 1 cami ve altyapı)
Balıkesir İli Altıeylül İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi (506 konut, 5 dükkan, 16 derslikli 1 ilköğretim okulu, 1 cami, 1 alışveriş merkezi ve altyapı)
Kocaeli İli Körfez İlçesi İlimtepe Mahallesi Yarımca Mahallesi (446 konut, 1 cami ve altyapı)
Kırıkkale İli Karakeçili İlçesi Yeşilevler Mahallesi (132 konut, 4 dükkan ve altyapı)
İstanbul İli Tuzla İlçesi Orhanlı Mahallesi (1. Etap için 381 konut, 20 dükkan ve altyapı, 2. Etap için 577 konut (5 KD), 20 dükkan, 1 cami ve altyapı)
İzmir İli Kiraz İlçesi Arkacılar Mahallesi (271 konut, 12 dükkan ve altyapı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.