1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 40 Yaş Üstüne Müjdeli Emeklilik Haberi Geldi! EYT Bekleyen 40 Yaş Üstü Kişiler İçin
40 Yaş Üstüne Müjdeli Emeklilik Haberi Geldi! EYT Bekleyen 40 Yaş Üstü Kişiler İçin

40 Yaş Üstüne Müjdeli Emeklilik Haberi Geldi! EYT Bekleyen 40 Yaş Üstü Kişiler İçin

Son dakika müjdesi olan 40 yaş üstüne müjdeli emeklilik haberi geldi. EYT bekleyen 40 yaş üstü kişiler emeklilik fırsatlarından yararlanabilecekler…

A+A-

Son dakika müjdesi olan 40 yaş üstüne müjdeli emeklilik haberi geldi. EYT bekleyen 40 yaş üstü kişiler emeklilik fırsatlarından yararlanabilecekler…

Şartlara uyan ve emekli olmak isteyen kişiler başvuru yapabilecekler. SGK ve SSK tarafından ödenecek olan maluliyet aylıkları ile alakalı şartlar belli oldu. Malullük maaşı 40 yaşını aşmış fakat sağlığı çalışmaya uygun olmayan kişiler için erken emeklilik imkânı veriliyor. İş gücünü ve beden sağlığını kaybeden 40 yaş üstü bireyler bu başvuruları yapabilecekler. Fakat hekim tarafından beden sağlığını kaybeden fakat çalışamayacağına dair bir onaylı belge sunmak zorunlu.

Malulen Emeklilik Şartları Nelerdir?

Emekli olmak isteyen ve 40 yaş üstü olan kişiler rahatlıkla başvuru yapabilecekler. Fakat beden sağlığı raporu ile beraber kişilerin en az yüzde altmış oranında bir kayıp olduğunu kanıtlamalılar. Kişilerin kendisi veya işveren kişiler için bu erken emeklilik türü için başvuru yapabilecekler.Kişilerin meslek hastalıkları veya iş kazaları konusunda kişiler beden sağlığını kaybedebilirler. Kişiler bu tarz hastalıklara yakalandıkları zaman veya kaza sonucunda sakatlanarak vücut uzuvlarını kaybettikleri zaman emeklilik için başvuru imkânı doğuyor.

Kişiler iş hayatına devam etmekte sorun yaşadıkları zaman belgeler ile malulen emekli olabilecekler. Bu durumda tek gereken şey hastalıklar veya kaza sonucunda beden sağlıklarının en az %60 oranında bir kayıp yaşaması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru yapılacak?

Bireyler bu durumda kendilerine en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne gidebilir ve bağlı oldukları emeklilik türüne göre yazılı belge ile başvuru yapabilecekler. Başvurudan sonraki aşamada kişiler değerlendirilecek ve kişilerin maluliyet durumuna bakıldıktan sonra kişiler şartlara uyum sağladığı zaman erken emekli olarak maaş ödemelerinden yararlanabilecekler.

Bunun dışında bir erken emeklilik durumu olan kadınlara özel doğum yapan annelere izin veriliyor. Emekli olmak isteyen kadınlar bu günleri saydırarak daha erken bir vakitte emekli olabilecekler. Fakat bizzat doğum yapmamış fakat evlatlık alan anne adayları da yararlanabilecekler. Böylede arta kalan prim günlerini ödedikten sonra erken emekli fırsatlarını yakalayacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.