1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. 4 Bin 100 TL maaşla çalışacak personel aranıyor! Başvuru şartları belli oldu, internetten başvuru yapılacak…
4 Bin 100 TL maaşla çalışacak personel aranıyor! Başvuru şartları belli oldu, internetten başvuru yapılacak…

4 Bin 100 TL maaşla çalışacak personel aranıyor! Başvuru şartları belli oldu, internetten başvuru yapılacak…

Belediyeler, 50 ila 70 KPSS puanı arasında personel alımı alacağını duyurdu. Birden fazla il için geçerli olan alımlar, belediyelerin internet sitelerinden yapılacağı gibi; direkt olarak yüz yüze de yapılabilecek. Zabıta Memuru Ve İtfaiye Eri Alımı Başvuru Şartları Neler?

A+A-

 

Belediyeler, 50 ila 70 KPSS puanı arasında personel alımı alacağını duyurdu. Birden fazla il için geçerli olan alımlar, belediyelerin internet sitelerinden yapılacağı gibi; direkt olarak yüz yüze de yapılabilecek.

En az lise mezunu olan kişiler arasından yapılması planlanan alımlarda; itfaiye eri ve zabıta memurluğu için şartlara uyan kişiler hemen işe başlatılacak. 4 Bin 100 TL maaş verilmesi planlanırken; kişilerin en az 50 KPSS puanına sahip olması bekleniyor. Peki, başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır?

Zabıta Memuru Ve İtfaiye Eri Alımı Başvuru Şartları Neler?

Zabıta ve İtfaiye memuru için başvuru yapan vatandaşların, özel olarak yaş, eğitim ve sürücü belgesine ek olarak KPSS puanı da dikkate alınacak. İşte başvuru şartları;

  • KPSS Şartı: 2018 yılında yapılan sınavdan lise mezunu olanlar için KPSSP94 puanı geçerli olurken; Ön lisanslar için KPSSP93 – lisans mezunları için ise KPSSP 3 puanı baz alınacak. Bu vatandaşın en az 50 puan alması ise gerekli şartlardan.
  • Ek olarak sınav tarihinde 30 yaşından gün almayan, erkeklerde en az 167, kadınlarda ise 160 cm olan kişiler başvuru yapabilecekler.
  • Buna ek olarak kişilerin disiplin cezası almamış olması ve en az B sınıfı sürücü belgelerinin bulunması gerekiyor. Peki, başvuru şartları neler?

İtfaiye Eri Ve Zabıta Başvuru Şartları

  • TC Vatandaşı olması
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıldan fazla ceza almamak, anayasa düzenini bozmamak, rüşvet – hırsızlık – sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışmamak gerekiyor.
  • Erkek vatandaşlarda askerlikten muaf olmak veya askerlik görevini tamamlamak gerekmekte.
  • 2018 yılında yapılan sınavdan lise mezunu olanlar için KPSSP94 puanı geçerli olurken; Ön lisanslar için KPSSP93 – lisans mezunları için ise KPSSP3 puanı baz alınacak. Bu vatandaşın en az 50 puan alması ise gerekli şartlardan.
  • Sınava başvuru yapıldığı tarihte 30 yaşını aşmamış olmak gerekiyor.

Zabıta Ve İtfaiye Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular direkt olarak yüz yüze yapılabileceği gibi, belediyelerin internet sitelerinden de gerçekleştirilecek. İşte alım yapan belediyeler;

  • BODRUM BELEDİYESİ
  • MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.