1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 35 milyon vatandaşın yüzünü güldüren müjde! İlk adım sonunda atıldı… Öyle bir yasa geliyor ki!
35 milyon vatandaşın yüzünü güldüren müjde! İlk adım sonunda atıldı… Öyle bir yasa geliyor ki!

35 milyon vatandaşın yüzünü güldüren müjde! İlk adım sonunda atıldı… Öyle bir yasa geliyor ki!

35 milyon vatandaşı çok yakından ilgilendiren ve yüz güldürmeye devam eden haberler gelmeye devam ediyor. Vatandaşların oldukça mutlu olmasına yardımcı olacak haber sonunda geldi.

A+A-

Geçtiğimiz gün içerisinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklamalar ile beraber nüfus sayısı, borç sayıları ile beraber birçok konuya yer verildi. Bu açıklamaların içerisinde en çok dikkatleri ise borç batağında olan vatandaşları ilgilendiren kısım oldu. Fakat bu durum tamamen rahatlama sunmasa bile az da olsa yüz güldürebilecek durumda olacak.

Korona virüs salgın süreçlerinde ekonomik anlamda ciddi zorluklar ile yüz yüze kalan vatandaşlar için alınan önlemlerden üretim ve iş olanaklarındaki azalma, sosyal mesafe kurallarından dolayı meydana gelen işsizlikler, eğlence ya da yemek alanlarını kapatılması vatandaşların dar gelirli olmalarına neden oldu. Bu günlerde vatandaşlar için sonunda gelen açıklamalar yeni bir umut ışığı olmasına yardımcı oldu. Aşılanma süreçlerine geçilmesi ile beraber riskler bir hayli azalırken vatandaşlar normalleşme ile beraber eskisi gibi yeni bir refah düzeyine sahip olmak istiyor.

35 milyon borçlu…

Yapılan açıklamalar sırasında nüfus verileri ile beraber borçlu olan vatandaşların sayısı da açıklandı. Gün içerisinde resmi gazetede yayına alınan bilgilere göre 2020 yılının sonundan bu yana kadar bireysel kredi kullanan vatandaşların sayısı 34 milyonun üzerinde olduğu belirlendi. Sabah saatlerinde açıklanan verilere göre bu borcun 35 milyonun da üzerine kadar çıktığı belli oldu. Hem hükümet hem de muhalefet kanadından konu için net bir açıklama ya da çözüm yolu gelmezse mart ayından itibaren vatandaşlar gerçekten de zorlu günler ile daha çok yüz yüze olacaklarının farkındalar.

Bankalardan başka yol yok…

Yaşanan bu zorlu günlerde bankalar tarafından verilen kredilerden başka bir çare bulunmuyor. Bu zorlu günlerde vatandaşlar en azından düşük faiz oranları ile kredi alarak biraz da olsa rahat etmek istiyor. Bu yüzden tüm gözler bankalardan sunulan kredi paketlerine çevrildi. Ticaret bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından vatandaşlara ilk adımı atan Ziraat bankası biraz da olsa destek vermek istiyor.

3 ay ertelemeli…

Faizsiz kredi ısrarları sürmeye devam ederken ziraat bankasından gelen ilk adım yakın zamanda Halkbank ve Vakıfbank tarafından da gelsin diye bekleniyor. 3 ay ertelemeli ve 36 ay vade ile verilen kredi alım oranlarının yüksek olması ile beraber iç piyasada meydana gelen nakit döngüsünün devreye girmesine yardımcı oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.