1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 25 Yıl Evli Kalanlar 1.500 TL Maaşla Emekli Olabilecek! Yeni Yasa Uygulanmaya Başlandı…
25 Yıl Evli Kalanlar 1.500 TL Maaşla Emekli Olabilecek! Yeni Yasa Uygulanmaya Başlandı…

25 Yıl Evli Kalanlar 1.500 TL Maaşla Emekli Olabilecek! Yeni Yasa Uygulanmaya Başlandı…

Evli olan ve emeklilik hayali kuran ev hanımlarını heyecanlandıran yasa teklifi, TBMM’nin gündeminde. En az 25 yıl evli olan kadınlar, 50 yaşını doldurmuş ve emekli olmamışsa; bu yasa sayesinde hemen emekli olabilecekler. 2008 yılından sonra çalışma hayatına başlayan kişilerin ise, emekli olabilmek için 7 bin 200 gün yani 20 yıl boyunca sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor.

A+A-

Ev hanımları borçlanarak, çalışmasalar bile emekli olabilecekler. Peki, 25 yıl evli kalan kadınlar nasıl emekli olur, şartlar neler?

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımları Emekli Olabilecek Mi?
Daha önceden sigorta girişi olan fakat güncel olarak bir işte çalışmayan ve SSK – Emekli sandığı bünyesinde kaydı olmayan kadınlar; 25 yıl evli olmaları halinde toplu ödeme yaparak emekli olabilecekler.

İsteğe bağlı sigorta sayesinde prim ödeyen kadınlar da, herhangi bir işte çalışmalarına gerek kalmaksızın SGK başvurusunun ardından emekli olabilecekler. Asgari ücretin %32’si kadar prim ödeyen kişiler; 1 Mayıs 2008 tarihinden sonra sigorta girişi varsa 61 yaşında emekli olabilecekler.

Borçlanarak Emekli Olma Hakkı Tanındı!

TBM yani Tüketici Başvuru Merkezi Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman, ev hanımları için müjde niteliğinde olan kararı duyurdu. Bu karara göre ev hanımları çalışmasa bile emekli olabilecekler.

Konuya ilişkin yöneltilen sorulara yanıt veren Duman, milyonlarca ev hanımının çalışmadıkları için emekli olamadıklarını ifade ederken, 2008 yılından sonra iş hayatına atılan kadınların emekli olmak için 20 yıl çalışmaları yani 7 bin 200 günü tamamlamaları gerekiyor dedi. Bunun yanı sıra, Komisyona sevk edilen yasa teklifine göre; kadınların en az 25 yıl evli kalarak; 50 yaşlarında emekli olabileceklerini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.