1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2024 Asgari Ücret Zam Müjdesi! Oranlar Sonunda Belli Oldu! İşte Detaylar...
2024 Asgari Ücret Zam Müjdesi! Oranlar Sonunda Belli Oldu! İşte Detaylar...

2024 Asgari Ücret Zam Müjdesi! Oranlar Sonunda Belli Oldu! İşte Detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinden gelen son dakika haberi, 2024 yılı asgari ücretinin zam detaylarını içeriyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinden gelen son dakika haberi, 2024 yılı asgari ücretinin zam detaylarını içeriyor. Asgari ücret belirleme toplantılarının başlamasına günler kala, Sabah'ın iddiasına göre yeni yılda asgari ücrete yüzde 40-50 arasında bir zam yapılacak. Bu durumda asgari ücret, 15 bin 962 ile 17 bin 103 lira arasında bir net tutara ulaşacak.

Temmuz ayında yüzde 34 zamla 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücret, memur maaş artışı baz alındığında yüzde 50 artışla 17 bin 103 liraya kadar çıkabilir. Ancak enflasyona göre yapılacak 6 aylık bir artışla asgari ücret, 15 bin 962 lira seviyelerinde olabilir.

Gelir vergisi düzenlemeleri de asgari ücret görüşmelerinin önemli konularından biri olarak öne çıkıyor. İki tarafın ortak görüşünde, gelir vergisi dilimlerinin ayarlanması ve yüzde 15'lik ilk diliminin yıllık tutarının artırılması yer alıyor. Böylece asgari ücret alanların vergi avantajlarının artırılması hedefleniyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, gelir vergisi dilimlerinde yapılacak ayarlamaların önemine vurgu yaparak, asgari ücretle geçim sağlayan kesimin vergi dışında kalan kazançlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Bu gelişmeler, 2024 asgari ücretinin belirlenmesi sürecinde dikkatle takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.