1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 2023'te Ev Hanımlarına Kredi İmkanı: Gelir Belgesi Gerekmeyen Bankalar! Hangi Bankalar Kredi Veriyor?
2023'te Ev Hanımlarına Kredi İmkanı: Gelir Belgesi Gerekmeyen Bankalar! Hangi Bankalar Kredi Veriyor?

2023'te Ev Hanımlarına Kredi İmkanı: Gelir Belgesi Gerekmeyen Bankalar! Hangi Bankalar Kredi Veriyor?

Türkiye'de bankalardan kredi çekmek isteyen kişiler genellikle sigortalı bir işte çalışma veya düzenli gelire sahip olma şartlarını karşılamak zorundadır. Ancak, bazı bankalar herhangi bir geliri veya sigortalı işi olmayan ev hanımlarına da kredi verme imkanı sunmaktadır. Bu krediler genellikle düşük miktarlarda olabilir.

A+A-

Türkiye'de bankalardan kredi çekmek isteyen kişiler genellikle sigortalı bir işte çalışma veya düzenli gelire sahip olma şartlarını karşılamak zorundadır. Ancak, bazı bankalar herhangi bir geliri veya sigortalı işi olmayan ev hanımlarına da kredi verme imkanı sunmaktadır. Bu krediler genellikle düşük miktarlarda olabilir.

Ev hanımları, daha yüksek miktarlarda kredi çekebilmek için genellikle ipotek gösterme şartını yerine getirebilirler. Ayrıca, birçok banka ev hanımlarına özel ihtiyaç kredisi paketleri sunmaktadır.

Ev hanımlarının kredi başvurusu yaparken ilgili bankanın belirlediği koşulları ve başvuru yöntemlerini öğrenmeleri önemlidir. Bu sayede ihtiyaçlarına uygun kredi imkanlarından faydalanabilirler. Ancak, kredi çekerken geri ödeme planını dikkatlice gözden geçirmek ve borçları düzenli olarak ödemek her zaman önemlidir.

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar 2023 konusunda daha fazla ayrıntı için ilgili bankaların resmi web sitelerini veya şubelerini ziyaret etmek ve güncel bilgilere ulaşmak önemlidir.

Ev Hanımlarına Kredi Başvuru Şartları: Ev hanımlarının bankalardan kredi çekebilmeleri için bazı başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartlar şunlar şekildedir:

  1. Yasal Takibe Düşmemiş Olma Şartı: Başvuru sahibi yasal takibe düşmemiş olmalıdır.

  2. Hane Geliri: Ev hanımının kredi taksitlerini ödeyebilecek hane geliri bulunmalıdır.

  3. İpotek veya Kefil Gösterme: Başvuru sahibi, bankanın talebi üzerine ipotek veya kefil gösterebilmelidir.

  4. Gelir Beyanı: Serbest meslek sahibi olan ev hanımları, gelirlerini belgeleyemedikleri durumda banka hesap ekstresini beyan etmelidirler.

  5. İpotek Gösterilecek Mal: İpotek gösterilecek malın sahibi başvuru sahibinin eşi ise eşin yazılı olarak rızası alınmalıdır.

  6. Yüksek Kredi Notu: Genellikle yüksek kredi notuna sahip olan ev hanımlarının başvuruları kabul edilmektedir.

  7. Maaş Bağlananlar: Anne veya babaları üzerinden kendilerine maaş bağlanan kadınlar, maaşları ile krediye başvurabilirler.

Kredi Miktarı: Ev hanımlarına genellikle 20.000 TL'ye kadar kredi verilmektedir. Bu miktarlardaki krediler için gelir belgesi talep edilmez.

Kredi Kartı: Ev hanımları aynı zamanda bankalardan kredi kartı da alabilirler. Kredi kartı alabilmek için yüksek bir kredi notuna sahip olmak önemlidir.

Bankalar ve Kredi Koşulları:

  1. Ziraat Bankası: Ev hanımları, Ziraat Bankası'ndan %1.55 gibi düşük faiz oranları ile ihtiyaç kredisi çekebilirler. 36 ay vadeli krediye başvurulabilir.

  2. QNB Finansbank (En Para): QNB Finansbank'ın mobil uygulaması olan En Para, ev hanımlarına gelir belgesi göstermeksizin 40.000 TL'ye kadar kredi imkanı sunar.

  3. Akbank: Ev hanımları, Akbank'tan 50.000 TL'ye kadar ihtiyaç kredisi çekebilirler. Kredi puanı 1400 üzerinde olan tüm ev hanımları bu krediden yararlanabilir.

  4. Halkbank: Halkbank, ev hanımlarına 50.000 TL'ye kadar kredi veren bir bankadır. Ayrıca kadın girişimcilere yönelik destek kredileri de sunar.

  5. Denizbank: Ev hanımları, Denizbank'a SMS ile kredi başvurusu yapabilirler. Kredi notu en az 1200 olanlar bu krediden faydalanabilirler.

  6. TEB (Cepteteb): Cepteteb, ev hanımlarına %1.36 gibi düşük faiz oranları ile kredi verir. 36 aya kadar vade seçeneği sunar.

  7. PTTBank: PTTBank, ev hanımlarına 60.000 TL'ye kadar kredi imkanı sunar. %1.55 gibi düşük faiz oranları ile kredi çekebilirler.

  8. Şekerbank: Şekerbankası, gelir belgesiz, kefilsiz ve ipoteksiz kredi sunar. Ev hanımları 15.000 TL'ye kadar kredi alabilirler.

  9. Fibabanka: Fibabanka, ev hanımlarına 36 ay vadeli ve %1.89 faiz oranlarından başlayan krediler sunar.

Kredi Notu: Ev hanımlarının kredi başvuruları genellikle yüksek kredi notuna bağlı olarak kabul edilir. Minimum olarak 1200-1500 TL aralığında kredi notu talep edilmektedir.

Sigortalı İş: Ev hanımlarının daha önce sigortalı bir işte çalışmış olmaları kredi çekmeleri için yeterli değildir. Yüksek miktarlarda kredi almak isteyenlerin sigortalı bir işte çalışıyor olmaları veya yüksek gelire sahip olmaları gerekebilir.

Yeni İşe Girenler: Yeni bir işe giren ev hanımlarının en az 6 ay boyunca SGK'lı bir işte çalışmaları gerekmektedir.

Kredi Borcu: Ev hanımları kredi borçlarını düzenli bir şekilde ödemelidirler. Kredi borcunun 2 ay boyunca üst üste ödenmemesi durumunda banka tarafından icra takibi başlatılabilir.

İpotekli Kredi: Ev hanımları, kendi üzerlerine kayıtlı olan gayrimenkulleri ipotek olarak göstererek kredi çekebilirler. Eşin malını ipotek olarak göstermek için eşin yazılı izni gerekebilir.

Kefil ile Kredi: Bazı durumlarda bankalar, ev hanımlarından kredi başvurularının kabul edilmesi için kefil talep edebilirler. Kefil olarak gösterilecek kişinin aynı il sınırları içerisinde ikamet etmesi önemlidir.

Başvuru Yöntemleri: Ev hanımları kimlik kartları ve gerekli belgeler ile başvuracakları bankaya giderek başvurularını yapabilecekleri gibi, bazı bankalar online platformlardan veya mobil bankacılık üzerinden de başvuruları kabul ederler. Başvuru yapmadan önce ilgili bankanın başvuru koşullarını ve yöntemlerini kontrol etmek önemlidir.

Ev hanımlarının kredi başvurusu yaparken bankaların belirlediği kriterlere dikkat etmeleri önemlidir. Bu şartları karşılayan ev hanımları, ihtiyaçlarına uygun kredi imkanlarından faydalanabilirler. Ancak kredi çekerken ödeme planını dikkatli bir şekilde gözden geçirmek ve borçları düzenli olarak ödemek önemlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.