1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2021 Yılında Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? Öğretmen, Polis, İmam ve Hemşireler Yeni Yılda Ne Kadar Maaş Alacak? İşte Son Detaylar!
2021 Yılında Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? Öğretmen, Polis, İmam ve Hemşireler Yeni Yılda Ne Kadar Maaş Alacak? İşte Son Detaylar!

2021 Yılında Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? Öğretmen, Polis, İmam ve Hemşireler Yeni Yılda Ne Kadar Maaş Alacak? İşte Son Detaylar!

Milyonlarca devlet memuru yeni yılda maaşlarına ne kadar zam alacaklarını merak etmekteler. Yeni yılın yaklaşması ile birlikte maaşlarda ne kadar zam olacağı oldukça merak edilmekte. Memur maaşları hesaplanma noktasında ise enflasyon farkına göre değişmektedir.

A+A-

Aylık enflasyon rakamlarına göre memurlara verilecek olan maaşlar şekilleniyor. 2021 yılında ise memurlara ne kadar zam yapılacağı ise gündemde yer alan konular arasında yer edinmektedir. Yeni yıl ile birlikte öğretmenler, imamlar, polisler ve imamlar ne kadar maaş alacak?

Edinilen bilgilere göre enflasyon oranları memur ve emekli maaşlarından etkilenmektedir. Bu nedenle uzmanlar enflasyon oranlarına göre yeni yılda memur maaşlarının ne kadar olacağını hesaplamaya başladı.

2021 YILINDA MEMUR ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK? ENFLASYON ORANLARI NE KADAR?

Devlet memurları ile yapılan anlaşmaya göre memur zamları yılda iki kez yapılmaktadır. Haziran ayı içerisinde açıklanan enflasyon oranlarına göre memurlar için ikinci zam Ocak ayında olacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yıl sonu enflasyon oranlarının tahminlerini yaparken memurlar içinde gelecek olan zam yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor.

YENİ YILDA MEMUR MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK

Edinilen bilgilere ve tahminlere göre memurlara yeni yılda %3 oranında maaş zammı yapılacak. Bu kapsamda ise polisler, hemşireler, düz memurlar, imamlar, öğretmenler, kamu görevlileri bu zammı alacaklar.

Ocak ayında memurların yüksek maaş zammı alabilmeleri için Haziran – Ocak ayı enflasyon oranlarının %3 oranından daha fazla açıklanması gerekiyor. Memurların toplu sözleşme gereğince 2021 yılı içerisinde %3 + %3 zam yapılması kararlaştırılmıştı.

Memurların bu doğrultuda ise yılın ikinci çeyreklerinde alacakları zam oranları %3,49 olarak belirtiliyor.

2020 Temmuz ayında mesleklere göre yapılacak zam oranları aşağıda ki grafiklerde yer almaktadır. 2021 Ocak ayında ki maaş zamları ile ilgili net kararlar ise Aralık ayında toplanacak komisyonlar sonrası belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.