1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2021 yılı taşeron işçilere ilaç gibi gelecek! 4D Taşeron maaş zammı ve yüzdelik dilim açıklaması geldi!
2021 yılı taşeron işçilere ilaç gibi gelecek! 4D Taşeron maaş zammı ve yüzdelik dilim açıklaması geldi!

2021 yılı taşeron işçilere ilaç gibi gelecek! 4D Taşeron maaş zammı ve yüzdelik dilim açıklaması geldi!

2021 yılında asgari ücret ve emekli maaş zamlarının belli olmasının ardından 4D taşeron işçi maaşları ne kadar olacak en çok merak edilen konulardan bir tanesi olarak yerini alıyor.

A+A-

2021 yılında asgari ücret ve emekli maaş zamlarının belli olmasının ardından 4D taşeron işçi maaşları ne kadar olacak en çok merak edilen konulardan bir tanesi olarak yerini alıyor.

4D taşeron işçiler için tayin hakları, yüzdelik dilim, maaş zamları hakkında tüm durumlar TİS görüşmeleri ardından netlik kazanacak. 2021 TİS görüşmeleri sırasında hangi konuların gündemde olacağı en çok merak edilen konular olurken 4D taşeron işçiler bir an önce netlik kazansın diye bekliyor.

Her yıl yüzde 4 + 4 olarak uygulanan 4D taşeron maaş zamları için yeni yılda meydana gelen enflasyon oranlarının ardından bu yıl ne olacağı bir hayli merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. Peki, 4D taşeron işçi maaşları ne kadar olacak ve ne zaman belirlenecek? 4D taşeron maaşları hakkında merak edilen tüm detaylar…

4D taşeron maaşlarında son durum…

Her altı aylık süreç içerisinde yüzde dört oranında maaş zammı alan 4D taşeron işçilerin maaşları artık asgari ücretin altında kalmasından dolayı en düşük maaşlar asgari ücret ile hesaplanmıştı. Bu yıl ön görülen maaş zammı yüzde 17 civarında olurken hala net bir açıklama gelmemesi vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan bir tanesi haline geliyor.

4D taşeron seyyanen zamları…

Kadrolu yaşama geçen 4D taşeron işçiler için her 6 ayda bir yüzde dört oranında yapılan zamların kadro sonrasında da bu şekilde değerlendirilmesi uygun görüldü. Bu oranların bir an önce seyyanen zamları ile beraber değişmesi bekleniyor.

4D taşeronlara part time çalışma…

Yeni sürüm istihdam paketi ile beraber 4D taşeron işçiler arasından binlerce vatandaşın part time olarak çalışması ön görülen bilgiler arasında yer alıyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen açıklamalara göre hala bir şeyin netlik kazanmadığı, beklenen yasanın geçtiğimiz yıl mayıs ayında yürürlüğe girmiş olduğu ve uygulamaya girmiş olduğu aktarıldı. Şu an herkes 4D taşeron maaş zamları için gözlerini TİS görüşmelerine çevirdi. Maaşlara gelecek zam oranları şu an yüzde 17 oranında olsa bile görüşmelerin ardından netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.