1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2020'nin müjdesi 4D'li Taşeron işçilere geldi! Taşeron işçi ilave tediye ikramiye ödemesi kaç para olacak?
2020'nin müjdesi 4D'li Taşeron işçilere geldi! Taşeron işçi ilave tediye ikramiye ödemesi kaç para olacak?

2020'nin müjdesi 4D'li Taşeron işçilere geldi! Taşeron işçi ilave tediye ikramiye ödemesi kaç para olacak?

Sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler, yıl içerisinde toplam 10 günlük ikramiye alacaklar. Maaşı net 2.324 TL’den yüksek olan işçilere ise sadece yüzde 4 zam yapılacak.

A+A-

3 Ocak Taşeron işçi son dakika yeni haber: Sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler, yıl içerisinde toplam 10 günlük ikramiye alacaklar. Maaşı net 2.324 TL'den yüksek olan işçilere ise sadece yüzde 4 zam yapılacak. İkramiye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 20 Gelir Vergisi kesintisi yapılıyor. Ayrıca Damga Vergisi kesintisi de yapılıyor. 4/D'li işçiler toplu sözleşmede yer alan 10 günlük ikramiyeyi bu yılın ocak ve temmuz aylarında aldılar. Belediye şirketlerine geçen işçilerin ayrıca ilave tediye ödemesi alma imkanları bulunmuyor.

4D'Lİ TAŞERON İŞÇİYE İLAVE TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ

İkramiye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 20 Gelir Vergisi kesintisi yapılıyor. Ayrıca Damga Vergisi kesintisi de yapılıyor. 4/D'li işçiler toplu sözleşmede yer alan 10 günlük ikramiyeyi bu yılın ocak ve temmuz aylarında aldılar. Belediye şirketlerine geçen işçilerin ayrıca ilave tediye ödemesi alma imkanları bulunmuyor.

2020 YILI TAŞERON İŞÇİ EK ÖDEMELERİ

2020 yılında taşeron işçilerin alacakları en önemli ek ödeme tediye ikramiyesi olacak. Yıllık 52 gün üzerinden 4 taksit halinde ikramiye alacak olan taşeron işçiler bu ikramiyeleri maaş oranlarına göre alacaklar. En az ödeme 2019 yılında 792 TL ile asgari ücretli taşeron işçilere ödenirken bu rakamın 2020 yılında artması bekleniyor.

2020 yılında yapılacak bir diğer ek ödeme ise Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri. Bayramlarda 75 TL'lik ikramiye alan taşeron işçiler bu ikramiyelerin 22 TL'lik kısmını vergi olarak öderken 53 TL net ödeme alıyorlar. Taşeron işçiler 2020 yılında gerçekleştirelecek görüşmelerde bu ikramiye tutarlarının da artırılmasını istiyorlar. Taşeron işçilerin 2020 yılı ödemelerinde yer alan bir diğer kalem ise eğitim yardımı. Bu yardım tutarı taşeron işçilerin çocuklarının ilkokul, ortaokul, lise veya üniversite alıyor olmasına göre değişirken en düşük ödeme 110 TL olarak eylül ayı döneminde yapılıyor.

TAŞERONA EK ÖDEME YAPILACAK MI?

Kamuda çalışan binlerce kişiyi ilgilendiren karar Ankara 24. İş Mahkemesin'den geldi.

Binlerce çalışanın maaşı yeniden hesaplanacak. Hizmet İŞ Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Sendikamız Hukuk Müşavirliğince, 696 Sayılı KHK ile mahalli idarelerin iktisadi teşebbüsleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve asgari ücretin katlarına (%10, %20, %30,vb.) çalışan adına, geçiş sonrası asgari ücretin yüzdelik katlarının uygulanmaması nedeniyle açılan dava işçiler lehinde sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı'na karşı Ankara 24. İş Mahkemesi'ne açılan davada yerel mahkeme, 10 Eylül 2019 tarihli duruşmada itiraz yolu açık olmak üzere davamızın kabulüne karar verdi.

TAŞERON İŞÇİYE YENİ ÜCRETLER NASIL BELİRLENECEK?

Yerel mahkemenin verdiği karara göre, asgari ücretin fazlasına çalışan emekçilerin ücreti yeni asgari ücrete yükseltilecek. Hizmet alım ihaleleri ve bireysel iş sözleşmesinde belirlenen yüzde fazlası (%10, %20… vb) ise yeni asgari ücret esas alınarak belirlenecek.Asgari ücretin yüzde fazlasına çalışan emekçilerin bu şekilde tespit edilen yeni ücretlerine, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Yüksek Hakem Kurulu kararı ile imzalan toplu iş sözleşmesinde belirtilen ücret zammı uygulanacak. İşçi hizmet alım ihalelerine ile bireysel iş sözleşmelerine göre asgari ücretin % 10 fazlası ile çalışıyor ise; 1 Ocak 2019 tarihinde uygulanacak 85,28 TL/gün brüt asgari ücretin %10 fazlası 93,80 TL/gün brüt üzerine %4 oranında zam yapılarak, 97,55 TL/gün brüt olarak ücreti tespit edilecek. Yine, işçinin ücreti asgari ücretin %20, %30, %40, %50 ve katları ise, bu örnek hesaplama temel alınarak 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle ödenecek ücretlerin tespit edilmesi gerekecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler