1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2020 Yıl Sonu Dolar Kuru Beklentileri
2020 Yıl Sonu Dolar Kuru Beklentileri

2020 Yıl Sonu Dolar Kuru Beklentileri

Ülkemizde son 2 yılda 5 defa yaşanan döviz kuru dalgalanmasının hükümetin aldığı tedbirler sayesinde bir daha kesinlikle yaşanmayacağı açıklandı.

A+A-

Ülkemizde 2018 yılı ve 2019 yılının ilk yarısında dış kaynaklı olarak toplamda 5 döviz saldırısı ile karşı karşıya kaldığı görüldü. Özellikle gerekli önlem ve tedbirlerin alınmaması sebebiyle gerçekleşen ilk 3 kur saldırısında Dolar’ın 7 TL’yi geçtiği görülmüştü.

Daha sonrasında alınan sert tedbirler ve önlemler sayesinde gerçekleştirilen 2 kur saldırısı da hasarsız atlatılmıştı. Hatta Dolar kurunun 10 TL’yi geçeceğini iddia eden birçok kişinin hevesleri kursaklarında kalmıştı.

Aradan geçen süre zarfında Dolar kuru artmak bir yana 5,90 seviyesinin de altına indiği görüldü. Bu noktadan sonra artık ne ülkemizde ne de yurt dışı yatırımcılarda Dolar cazip bir yatırım aracı olmaktan çıktığı görülüyor.

2020 Yıl Sonu Dolar Kuru Beklentisi 6,45 Seviyelerinde

Merkez bankası tarafından her ay yapılan beklenti anketine göre ülkemizde 2020 yılı sonu Dolar kuru beklentilerinin 6,45 seviyelerinde olduğu görülüyor. Bu rakamlara bakıldığında Dolar kuru artışının yüzde 7 seviyelerinde kaldığı görülüyor.

Hükümet tarafından alınan önlemler sayesinde ülkemiz için kur saldırısının imkansız hale gelmesi ile birlikte ekonomide ki çarkların dana dengeli ve rekabetçi olarak atılacağı ön görülüyor. Fitch tarafından yapılan Türkiye değerlendirmesinde ise yıl sonu Dolar kuru beklentilerinin 6,60 seviyelerinde olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.