1. HABERLER

  2. SSK

  3. 2020 Memur ve Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SGK emekli maaşı sorgulama ekranı
2020 Memur ve Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SGK emekli maaşı sorgulama ekranı

2020 Memur ve Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SGK emekli maaşı sorgulama ekranı

Zam oranlarının belli olmasının ardından milyonlarca emekli maaş farklarının ne zaman hesaplara yatacağını araştırmaya başladı. Peki Emekli maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak? Emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte Detaylar...

A+A-

2020 yılının ilk altı ayı içerisinde memur ve memur emeklisinin yanı sıra SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak tarihinde duyuruldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekliler maaş farklarının hesaplara yatacağı tarihleri merak içinde araştırmaya başladı.

Memur ve memur emeklilerine 5,49 oranında zam yapılırken SSK ve Bağ-Kur emekililerine 6.49 oranında zam yapıldı. Zam oranlarını öğrenen milyonlarca emekli maaşlarına ne kadar zam yapıldığını emekli maaşı sorgulama ekranı üzerinden ulaşabiliyor. Peki emekli maaş farkları ne zaman hesaplara yatırılacak.

En düşük emekli memur aylığı 2 bin 522 liradan 2 bin 660 liraya yükseldi. En düşük memur emeklisi 3 bin 510 lira olurken En düşük Bağ-Kur emeklisi bin 784 lira 11 kuruş maaş alacak.

En düşük SSK emeklisi ise bin 256 lira 21 kuruş maaş alacak.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Memur ve memur emeklileri bilindiği üzere maaşlarını her ayın 15'inde alıyor. SGK emeklileri ise tahsis numarasının son rakamlarına göre maaşlarını ayın 17'si ve 26'sında alıyor. Tahsis numarası 9, 7 ve 5 olanlar maaşlarını zamlı olarak aldı. Tahsis numarası 3 olan emekliler ise zamlı maaşlarını bugün alıyor.

TAHSİS NUMARASINA GÖRE EMEKLİ MAAŞLARININ HESAPLARA YATIRILDIĞI TARİHLER

emekli-zam.png

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşı sorgulama işlemi SGK'nın resmi sitesi https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ üzerinden yapılabiliyor. Zamlı emekli maaşını hesaplamak isteyen milyonlarca emekli TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, Baba Adı, Nufüsa kayıtlı olunan il ve Doğum Tarihi girildikten sonra sorgulanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.