1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 2020 KPSS Başvuruları Başladı Mı? 2020 KPSS Sınavı Ne Zaman?
2020 KPSS Başvuruları Başladı Mı? 2020 KPSS Sınavı Ne Zaman?

2020 KPSS Başvuruları Başladı Mı? 2020 KPSS Sınavı Ne Zaman?

2020 KPSS başvuruları başladı mı ve KPSS sınavı ne zaman yapılacak gibi konular birçok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Memur olmak adına birçok adayın ter döktükleri bu sınavın başvuruları ve ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından belirlenecek. İşte merak edenler için konuya ilişkin detaylar..

A+A-

Her yıl düzenlenerek devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşların belirlenmekte olduğu KPSS sınavına ilişkin konular merak ediliyor. Korona virüs salgını sebebiyle bu yıl ertelenen KPSS sınavına ilişkin olarak detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Bu konuya ilişkin 2020 KPSS başvuruları başladı mı ve KPSS sınavı ne zaman yapılacak gibi konular birçok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Memur olmak adına birçok adayın ter döktükleri bu sınavın başvuruları ve ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından belirlenecek. İşte merak edenler için konuya ilişkin detaylar..

KPSS Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman?

İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreçte korona virüs salgını nedeniyle ertelenmiş olan KPSS başvuru ve sınav tarihi için sınavların tarihleri ÖSYM’nin güncellemiş olduğu takvimle birlikte açıklanmıştır. Ancak güncellenen sınav takvimi içerisinde KPSS sınavının başvuru tarihlerinin ne zaman başlayacağı açıklanmamıştır.

Korona virüs salgını nedeniyle ertelenen sınavlardan biri olan KPSS sınavlarına ilişkin olarak da pek çok vatandaş sınavların hangi tarihlerde gerçekleştirileceğini merak ediyor. İşte merak edenler için 2020 KPSS sınav tarihleri şu şekildedir:

  • KPSS Lisans sınavı: 6 Eylül 2020,
  • KPSS Alan Bilgisi 1. Gün sınavı: 12 Eylül 2020,
  • KPSS Alan Bilgisi 2. Gün sınavı: 13 Eylül 2020,
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı: 20 Eylül 2020,
  • KPSS Ön Lisans sınavı: 25 Ekim 2020,
  • KPSS Lise sınavı: 22 Kasım 2020,
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı: 27 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

KPSS Başvuru

KPSS sınavlarına girecek olan adaylar için henüz ÖSYM’nin güncellemiş olduğu tarihler arasında KPSS başvuru tarihleri açıklanmamıştır. Bu sınava girmek isteyen adayların başvuru tarihleri açıklanması ardından bu tarihler arasında ÖSYM sistemlerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adayların ÖSYM internet sitesi üzerinden sistemlerine girerek aday işlemleri sisteminde başvurularını gerçekleştirebilmektedirler. Başvuruların gerçekleştirilebilmesi için aynı zamanda Aday işlemleri kısmında kayıtlı, güncel fotoğraf ve eğitim bilgilerinin eksiksiz bir şekilde bulunması da gerekmektedir. Eğer fotoğrafın süresi dolmuş uyarısı ile karşılaşırlarsa adayların başvuruları için fotoğraflarını güncellemeleri gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.