1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 2020 Halk Bankası Havale EFT Ücretleri Ne Kadar?
2020 Halk Bankası Havale EFT Ücretleri Ne Kadar?

2020 Halk Bankası Havale EFT Ücretleri Ne Kadar?

Halkbank, kamu bankası olmasına karşın, Türkiye’nin en çok müşterisi sayısına sahip olan bankalarından birisidir. EFT yapmak isteyen kişilerin, mesai saatleri içerisinde olması gerekir. Peki, 2020 halk bankası havale eft ücretleri ne kadar?

A+A-

Halkbank, kamu bankası olmasına karşın, Türkiye’nin en çok müşterisi sayısına sahip olan bankalarından birisidir. EFT yapmak isteyen kişilerin, mesai saatleri içerisinde olması gerekir.

Halkbank EFT saat ve kesim ücreti

EFT işlemi yaparken gönderim saati ve banka tarafından yapılan ücret arasında büyük bir fark dikkatleri çekiyor.

Havale işlemleri haftanın her günü ve her saati kesintisiz bir şekilde yapılabilir. Aynı banka içerisinde transfer işlemi olacağı için illa mesai saatinde olma şartı aranmaz. EFT için sabah 8 ile öğlen 16.30 arasında olma şartı aranır. Farklı bankalar ile transfer işlemi olacağı için sadece hafta içi günleri yapılacaktır.

İleri tarihli olarak EFT saatleri için ise saat fark etmez ve yedi gün yirmi dört saat boyunca işlemler yapılır. Dikkatleri çeken konulardan bir tanesi de repo işlemleri oluyor. Repo işlemleri için sadece hafta içi işlemler yapılırken sabah on ve öğlen 15.30 saatlerinde yapılması gerekir. Aksi halde bir sonraki güne kayacaktır.

Bono - Tahvil işlemlerini sadece 15.30 ve 18.00 arasında yapmak mümkün değildir. Geri kalan her saat yapılabilecektir. Fon 2 müşteriden alış için de 16.00 ve 16.15 arasında işlem gerçekleşmezken geri kalan her an işlemler yapılabilecektir. Yatırım hesaplarından Halkbank hesaplarına yapılacak transfer sırasında 09.05 ve 16.30 saatlerinde olmasına dikkat edilirken hafta içi olmasına özen göstermek gerekir. Aksi halde bu saatler arasına ertesi güne kayacaktır. Halkbank hesabından Halk yatırım hesabına transfer için 09.05 ve 16.30 saatler arasında hafta içi uygun olacaktır.

Tabi ki resmi tatil günlerinden de para transferleri yapmak mümkün olmayacaktır. Havale işlemleri için her an gerçekleşme sunulurken EFT sadece belirlenen saatler ve mesai saatleri içerisinde olacaktır.

EFT saat ve kesim ücretleri

Halkbank EFT için 08.00 ve 16.30 saatleri arasında işlemleri sunarken sadece 5 ila 10 dakika sonra karşı hesaba ulaştıracaktır. Bu durum yapılan bankaya göre de değişir. Mesai saatleri içerisinde yapılan EFT için ücret ödemesi yapılmazken mesai saatlerinden sonra yapılan EFT sırasında 74 ve 530 TL arasında fiyat kesintileri söz konusu olacaktır. Yapılan EFT yine ertesi gün mesai saatlerinde karşı hesaplarda yerini alacaktır.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.