1. HABERLER

  2. SSK

  3. 2020 Emekli maaşı zam oranları belli oluyor! Emeklilerin Ocak zam mı kaç TL olacak?
2020 Emekli maaşı zam oranları belli oluyor! Emeklilerin Ocak zam mı kaç TL olacak?

2020 Emekli maaşı zam oranları belli oluyor! Emeklilerin Ocak zam mı kaç TL olacak?

2020 yılında emekli ve memura ne kadar zam olacak? Bağkur SGK emeklisi ne kadar maaş alacak? 2020 emekli maaşı ne kadar? 2020 yılının zamları, milyonlarca çalışanı sabırsızlandırıyor. Herkes umutla, çok maaş zammı olmasını bekliyor. Bağ-Kur, SGK ve memur

A+A-

2019’un son günlerinde, emekli ve memurların en çok merak ettiği sorular arasında maaş var? Zamlı maaş ne kadar?

2020 yılında emekli ve memura ne kadar zam olacak? Bağkur SGK emeklisi ne kadar maaş alacak? 2020 emekli maaşı ne kadar? 2020 yılının zamları, milyonlarca çalışanı sabırsızlandırıyor. Herkes umutla, çok maaş zammı olmasını bekliyor.

Enflasyon Oranına Göre Zam

Belirlenecek olan zam, enflasyon oranına göre olacak. 3 Ocak’ta netleşecek olan enflasyona rağmen, memur ve emeklilerin aşağı yukarı zam tutarları belli oldu! Son dakika açıklamalarına göre SSK’lı olan emeklinin maaşının en az 1248 TL olacağı açıklandı. Bunun yanında en düşük emekli memur aylığının ise 2.648 TL olması bekleniyor.

Memur ve emekliler için ise aralık ev haziran ayı zam ayı. Yılında ortasında ve başında enflasyona göre emekli ve memurlara zam yapılıyor. Aralık ayının enflasyon sonucuna göre 2020 zamlı memur maaşları konusunda net bilginin olması da sağlanacak. Enflasyona göre zam oranlarının belirlenmesi de söz konusudur.

Enflasyonda son durum…

Bakıldığında beş aylık enflasyon için %5.71 olarak veriler elde ediliyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi ise %12. Bu durumda emeklilikler için zam oranı %6 oluyor. Memurlar için enflasyon farkının %1 olması ise zam oranlarının beklenenin altında olması demek. SSK ve Bağkur emeklileri için aralıkta enflasyon eksi gerçekleşmemesi durumunda %5.71 zam olacak.

%6 oranında zam olacak mı?

Aralık ayı enflasyon oranının yüksek olması durumunda ise zam oranının %5.71’den yüksek olması bekleniyor. Elbette bunlar gelen tahminler olarak sunuluyor.

Memur Maaşı 3859 TL’ye Ulaşacak mı?

Aralık ayı enflasyon oranının yüksek olması ile birlikte memur maaşlarına yapılacak olan %5 zam oranı ise en düşük maaşın 3.859 TL olması bekleniyor. Sonucunda ise aile yardımı ve çocuk zammı alan memurların da maaşlarının artması bekleniyor.

Dul ve yetimlere de zam olacak!

Emekliler ile birlikte malulen emekli olanlar, dul ve yetim aylığı alanlar için de yıl sonu zammı olacak. Bu kapsamda en az %5.71 oranında zam beklentisinin olması söz konusu.

Memur ve emekliler için toplu sözleşme kapsamında %4 oranında zam yapılacak. İlave olarak ise temmuz – aralık dönemi enflasyon oranı %6 olması durumunda, yüzde 1 enflasyon farkı ile en düşük memur emeklisi 2.522 TL olabilir. En düşük memur emeklisi maaşı ise 2.648 TL olacak.

Temmuz Ayında Ne Kadar Zam Olmuştu?

2019 yılının ilk zammı olan Temmuz ayı için ne kadar zam oldu? SSK ve Bağkur emeklileri için %5 oranında zam yapıldı. Memurlara da %6 oranında zam yapıldı. Temmuz ayı sonrasında en düşük SSK emekli aylığı 2.000 TL oldu. SSK 2008 sonrası en düşük emekli aylığı ise 1.181 TL oldu. Bağkur aylığı ise 1.332 TL, Esnaf Bağkur aylığı ise 1.688 TL olarak güncellenmiş oldu. En düşük emekli maaşı 2.522 TL, memur emekliği aylığı ise 2020 ocakta 2.623 TL olacak. Güncellemeler paylaşılacaktır. 

memur.jpg

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.