1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 2020 Çarşı ve Mahalle bekçi alımı var mı? Lise mezunu bekçi alımı tarihi ve şartları neler?
2020 Çarşı ve Mahalle bekçi alımı var mı? Lise mezunu bekçi alımı tarihi ve şartları neler?

2020 Çarşı ve Mahalle bekçi alımı var mı? Lise mezunu bekçi alımı tarihi ve şartları neler?

Bekçilik alımlarında yedek kalan adaylar için sıcak bir gelişme gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl 8 bin 242 bekçi alımı yapılması ardından bu yıl da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bekçi sayısının 30 bine çıkarılacağı söylenmişti. İşte merak edenler için habere ilişkin diğer detaylar..

A+A-

Emniyet Genel Müdürlüğü 2020 bekçi alımları konusunda pek çok vatandaş konuya ilişkin olarak detayları merak ediyor. Bekçilik alımlarında yedek kalan adaylar için sıcak bir gelişme gündeme geldi. Pek çok vatandaş bu gelişme ardından yedekte kalan adaylar arasında 2 bin kişilik yeni alım olup olmayacağını merak ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu konuda henüz net bir açıklama yapılmış değil. Geçtiğimiz yıl 8 bin 242 bekçi alımı yapılması ardından bu yıl da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bekçi sayısının 30 bine çıkarılacağı söylenmişti. İşte merak edenler için habere ilişkin diğer detaylar..

2020 Bekçi Alımı Tarihleri

Pek çok vatandaş 2020 bekçi alımı tarihleri konusunda bilgi sahibi olmak isterken henüz Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından beklenen açıklama yapılmadı. İllerde ihtiyaca göre alımları gerçekleştirilecek olan bekçilik için alımı olacak bekçi sayısı, şartları, başvuru yerleri, sınav tarihleri ve istenecek diğer belgeler ile detaylar başvuru süresi bitiminden en az 15 gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından duyurulmaktadır. Bu duyurular resmi internet sitesi ya da uygun iletişim araçları ile gerçekleştirilmektedir.

Bekçi Alımı Başvurusu

Bekçi alımları için gerekli olan bütün şartlar başvuru süresi dolmadan en az 15 gün öncesinde açıklanmaktadır. Aday olan kişilerin bekçi olabilmek adına bekçi alımı başvurusu yapmaları için belirli ayrıntıları bilmeleri gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen kişiler şu adımları uygulamalıdır:

  • T.C kimlik numarası, adli sicil kaydının olmadığı bilgisi, 5 inci maddede belirtilen özellikleri taşıdığı beyanını, mezuniyet bilgisini, erkek adaylar için askerlikle ilişkisinin olmadığının bilgisini, yaş düzeltme yaptıranların yaş düzeltme bilgisini, şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak olanların bu bilgiyi ileterek başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • EGM dışında şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları aday olacaklarsa malullük belgesini başvurulara eklemeleri gerekmektedir. Adayların verdikleri bilgilerin doğrulanması ardından ilave bilgilere ihtiyaç duyulması halinde ilave belgeler de istenebilmektedir.
  • Tüm şartları sağlayan adaylar belirlenen müracaat komisyonlarına şahsen başvuru yapmalıdırlar.

Yedek Bekçi Alımları

2020 yılında bekçi alımları için bekçilerin yedek bekçi kontenjanından alınması talepleri söz konusu olmuştu. Bu konuya ilişkin olarak İçişleri Bakan Süleyman Soylu bekçi alımlarında yedek kontenjandan istihdam olmayacağını ifade etmişti. Daha öncesinde ayırılan 10.000 kişilik kontenjanda 8000 kişi istihdam edilmişken şimdi de 2000 kişilik istihdamın yedek adaylar arasından yapılması bekleniyor.

2020 Bekçi Maaşları

Son güncelleme ile birlikte 2020 bekçi maaşları görevlerine yeni başlayan bekâr ve lise mezunu kişiler için 4527 lira ve lisans mezunu olan kişiler için de 4534 liradır.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.