1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. 2019 Yılının Seyirci Rekoru 7. Koğuştaki Mucize Filmi Oldu
2019 Yılının Seyirci Rekoru 7. Koğuştaki Mucize Filmi Oldu

2019 Yılının Seyirci Rekoru 7. Koğuştaki Mucize Filmi Oldu

2019 yılı Türk sineması için beklentilerin uzağında bir yıl olsa da 7. Koğuştaki Mucize filmi toplamda 5 milyon 305 bin 558 izleyici sayısı ile yılın en çok izlenen sinema filmi oldu.

A+A-

2019 yılının ilk yarısı özellikle sinema yapımcıları ve sinema salonu sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı tam bir hayal kırıklığına sebep oldu.

2019 yılının ikinci yarısı ise başta 7. Koğuştaki Mucize filmi olmak üzere ardı ardına vizyona giren filmler ile bir nebze de olsa iyiye gittiği görüldü.

2019 yılının ikinci yarısında Recep İvedik 6, Naim, Kara Komikler, Mucize 2 gibi filmler sayesinde yıllık izleyici sayısı 58 milyona yaklaşsa da 2018 yılının oldukça uzağında kaldığı görülüyor.

Ekonomik Kriz Sineme Seyircisini de etkiledi

2018 yılında 70 milyonun üzerinde sinema bileti satılırken bu rakam 2019 yılında eksi yüzde 16,6 azalarak 58,5 milyona gerilediği görüldü.

Bu gerilemenin altında ise ekonomik anlamda zorlanan halkın sinemeye daha az bütçe ayırması hem de Netflix gibi dijital yayın yapan platformların uygun fiyatı ile insanlara çok daha cazip olması gösteriliyor.

2019 yılında en çok hayal kırıklığına uğrayanfilmlerise Cem Yılmaz’ın 1 milyon barajını bile geçemeyen Karar Komikler film projesi ile 1,5 sınırına bile ulaşamayan yılın en iddialı yapımlarından Naim filmi oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.