1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. 2019 Yılının En Çok Satan Telefonları Belli Oldu
2019 Yılının En Çok Satan Telefonları Belli Oldu

2019 Yılının En Çok Satan Telefonları Belli Oldu

Cep telefonu piyasasında yaşanan rekabetin üst seviyeye ulaştığı günümüzde Ocak 2019 ile Haziran 2019 arasında en çok satılan markalar belli oldu.

A+A-

Dünya çağında küresel bir duraklama olsa da bu durumun cep telefonu satışlarını pek fazla etkilemediği görülüyor. Uluslararası veri şirketi IDC şirketi tarafından açıklanan verilere göre 2019 yılının ilk 6 aylık döneminde dünyada 644 milyon akıllı cep telefonu satışının gerçekleştiği görülüyor. Geçen yıla göre 30 milyonluk bir azalma olsa da sektör bazlı olarak yapılan değerlendirmede küresel durgunluktan dolayı en az etkilenen sektörlerin başında akıllı cep telefonu sektörünün geldiği belirtiliyor.

Samsung Liderliğini Sürdürüyor

Uluslararası veri şirketi IDC şirketi tarafından açıklanan 2019 yılının ilk 6 aylık verilerine göre Samsung firmasının sektördeki liderliğinin devam ettiği görülüyor. Samsun firması 147,7 milyon satış rakamı ile sektördeki payının yüzde 22,5’e taşıdığı görülüyor. Listenin ilk 5 sırasında ise Uzakdoğulu şirketlerin ağırlığı görülüyor. İkinci sırada 117,8 milyon satış rakamı ile Huawei yer alırken üçüncü sırada uzun yıllar boyunca listenin ilk sırasında yer alan Apple firmasının 70,2 milyonluk satış rakamı ile yer aldığı görülüyor.

Apple firmasının Pazar payının ilk defa yüzde 10,9 seviyesine kadar düştüğü görülüyor. Listenin dördüncü sırasında bu sene büyük bir atılım yapan Xiaomi firması 57,3 milyon satış rakamı ile yer alırken ilk beşteki son sırada ise 52,6 milyon satış rakamına ulaşan Oppo firmasının yer aldığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.