1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 2008 yılından sonra emekli olanlar dikkat! SGK ve Bağkur'lu emekliye müjde! 7 Bin 117 TL ödeme yapılacak…
2008 yılından sonra emekli olanlar dikkat! SGK ve Bağkur'lu emekliye müjde! 7 Bin 117 TL ödeme yapılacak…

2008 yılından sonra emekli olanlar dikkat! SGK ve Bağkur'lu emekliye müjde! 7 Bin 117 TL ödeme yapılacak…

Emekliler için kıdem tazminatları ile ilgili her ne kadar az bilinen detaylar olsa çok işlerine yarayacak bilgiler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar kıdem tazminatları alarak gelir ve iş güvenliklerini rahat bir şekilde sağlıyor. Bu sayede iş verenler gereksiz olan anlarda bile kafalarına göre işten çıkaramıyor.

A+A-

Vatandaşlar bir yandan da emekli olmak istedikleri zaman prim ve sigortalı olma şartlarını tamamlaması gerekir. İş yerinde çalışma hayatına başladıktan sonra en az bir yıl boyunca çalışma sürelerini tamamlarsa emekli olduktan sonra ikinci kere kıdem tazminatları almak için hak kazanacaklar. Peki, kimler ikinci kere kıdem tazminatları alabilecekler ve yasada neler yer alıyor? İşten çıkan vatandaşlara da ödemeler yapılacak mı?

Milyonlarca emekli olan vatandaş iki kere tazminat almak için hangi şartların istendiğini araştırmaya başladı. Milyonlarca vatandaş eğer emekli olmasına rağmen çalışma hayatına devam ediyorsa rahat edebilecek. Aynı yer ya da farklı iş yeri olması fark etmeyecek. Dilekçe ile beraber kıdem tazminatı almak için hak kazanacaklar.

Emekli olmalarının ardından SSK kapsamında 4A statüsü ile çalışma hayatına devam edenler için 1 Ekim 2008 tarihi kritik olarak dikkatleri çekiyor. Eğer bu tarihten daha önce iş hayatına girildi ya da sigortalı olarak emekli olunduysa SSK çalışmalarına devam etmek için emekli aylıklarını kesebilecekler. Ya da sosyal güvenlik kapsamında ödenen destek primlerine tabi olarak devam edecekler. 1 Ekim 2008 tarihinden daha sonra sigortalı olan ya da emekli olanlar için maaşları kestirmeden çalışmaya devam edemeyecek. SGDP ödemeyen çalışma hakkı elde edemezler.

Yeniden dilekçe vermek gerekir…

Emekli olduktan sonra emekli aylıkları kesilmeden tabi tutulmak istenirse vatandaşlar emeklilik gerekçesi ile beraber kıdem tazminatı alamayacak. Eğer işten çıkma ya da geçerli nedenler olursa vatandaşlara kurallara tabi tutularak ödeme alacaklar. Kıdem tazminat ödeme sıfırlama adımlarından sonra emekli maaşlarında kestirip çalışmalara devam edenler için yeniden emeklilik dilekçesi vermek gerekecek. Bunun ardından tazminat alınabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.