1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 2000 Yılından Sonra Emekli Olanlar Müjde! 5 Milyon Emekliyi Yakından İlgilendiren Karar Alındı! İntibak zamları ne zaman?
2000 Yılından Sonra Emekli Olanlar Müjde! 5 Milyon Emekliyi Yakından İlgilendiren Karar Alındı! İntibak zamları ne zaman?

2000 Yılından Sonra Emekli Olanlar Müjde! 5 Milyon Emekliyi Yakından İlgilendiren Karar Alındı! İntibak zamları ne zaman?

SGK ve bağkur statüsü ile emekli olan vatandaşlar için gelen seyyanen zamların yanı sıra bir yandan da intibak zamları bekleniyor. Emeklilerin aldıkları aylıkların artış sağlamasına etki edecek intibak zam oranları TÜED ile beraber talep edilirken ısrarla da dile getiriliyor.

A+A-

Kısa süre önce çalışma hayatına başlayanlar arasında gösterge sistemlerine göre yüzde 35 ve altında olanlar için alt sınırların yüzde 70 lere kadar artması talep edilirken en düşük maaşların da şu an 1500 TL den 1800 TL ye kadar artış göstermesi istendi.

2020 Temmuz ayı ile beraber bağkur ve SSK emeklileri için yapılan zam oranları 5,75 oldu. 2021 yılının ocak ayı gelirken de ne kadar zam alacaklarını merak eden emekliler intibak zamları konusunda büyük bir merakla beklemeye devam ediyor.

Emekli intibak zamları hakkında merak edilenler…

2000 yılından daha sonra emeklilik için hak etmiş vatandaşlar için eğer beklenen intibak zamları düzenlemeleri hayata geçerse maaşlarda en az 50 en fazla 355 TL ye kadar artışlar gözlenecek. TÜED, Memur Sen ile beraber gündeme yeniden geldi. KPDK; toplantı sırasında intibak zamları hakkında konuları ele aldı. Karar gelir diye talepler devam ederken aynı unvan ve görev ile emeklilik haklarını elde eden vatandaşların maaşlarında meydana gelen bu farkların da yok edilmesi bekleniyor. En düşük emekli vatandaşlar için ek ödemelerin verilmesi ile arada oluşan farkların kapatılması da sağlanacak.

Bağkur ve SSK ile emekli olan vatandaşlar tarafından büyük bir merakla beklenen intibak zamları eğer kabul edilme şamaları da tamamlanırsa maaşlarda 50 ila 355 TL arasında artış gözlenecek. 2000 yılından daha sonra emeklilik için hak elde edenler için TÜED aracılığı ile tam 5 milyon kişiye kadar vatandaşlar da bu haklardan yararlanabilecekler.

Emeklilere intibak zamları ne zaman gelecek?

Yaklaşık olarak şu an ülkemizde 5 milyona yakın vatandaş da intibak zamları hakkında araştırmalarına devam ederken düzenlemeler ne olacak diye araştırıyor. 2020 yılının son ayları gelirken konu ile daha net bir açıklama gelmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.