1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2 Milyon 300 Bin aileye büyük müjde! Ailelerin kapılarına kadar 1000 TL getirilecek
2 Milyon 300 Bin aileye büyük müjde! Ailelerin kapılarına kadar 1000 TL getirilecek

2 Milyon 300 Bin aileye büyük müjde! Ailelerin kapılarına kadar 1000 TL getirilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı. Daha önce bin liralık yardımdan faydalanamamış olan 2 milyon 300 bin hane için yeniden biner liralık yardım yapılacağını sözlerine ekledi. Bu yapılacak olan bin lira değerindeki yardımın birinci fazda olduğu gibi yeniden herhangi başvuru söz konusu olmadan yapılacağını ve yardımların evlere götürülecek olduğunu ekledi.

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna duyurulan ve yaşanan korona virüs salgını mücadelesinde ikinci fazda yardım olacağı ve ihtiyaç sahiplerine iletileceği eklendi.

Para Desteği Almamış 2 Milyon 300 Bin Hane İçin Bin TL Değerinde Yardım

Geçtiğimiz hafta içerisinde ortalama olarak 2 milyon 111 bin hane içerisine her birine 1000 TL değerinde nakit destek ile yardım edildi. Bu konu hakkında bir hatırlatmada yer alan Selçuk; Söz konusu olan destek programının yeniden ikinci bir fazında başlayacak olduğu müjdesini de ekledi. Bu durum Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından kamuoyuna aktarıldı. Bu kapsam içerisine yapılacak olan ve daha önce iki milyon üç yüz bin hanenin destek görmemiş olması dikkate alınacak. Bu ikinci faz yardımları onlar için olacak. Daha önce birinci fazda yardım alan iki milyon yüz on bir bin hane içerisine bu fazda destek verilmeyecek. İlk faz içerisinde en ufak bir işlem yapılmadığı gibi ikinci fazda da bir başvuru söz konusu olmayacak. Alması gereken kişilerin evlerine gidilerek bunlar direk doğru yoldan teslim edilecek.

Sosyal Yardımlarda 3. Kez Para Yardımı Da Olacak

Bakan Selçuk tarafından yapılan bir açıklamada üçüncü bir faz olacağı eklendi. Diğerlerinden farklı olarak bunun için bir başvuru söz konusu olacak. Bir ve ikinci fazda bu yardımdan faydalanan aileler değil ilk iki faz içerisinde faydalanamayan aileler için destek verilecek. Herkese olumsuz süreçlerden etkilenmesi adına el uzatılacak olduğunu eklenmesinin ardından başvuru süresini kısa sürede bildireceklerini de sözlerine ekleyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.