1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1999 Yılında SGK girişiniz varsa 10 yılda emekli olursunuz!
1999 Yılında SGK girişiniz varsa 10 yılda emekli olursunuz!

1999 Yılında SGK girişiniz varsa 10 yılda emekli olursunuz!

Erken emeklilik konusunda gelen bu gelişme ile birlikte vatandaşlar erken emeklilik konusunda detaylar hakkında araştırmalarını yapmaya devam ediyorlar. Sigorta başlangıcı 1999 öncesi olanlar ve 10 sene prim ödemiş olanlar için erken emeklilik fırsatı iddiası vatandaşları heyecanlandırdı.

A+A-

Birçok vatandaş çalışma hayatları sürecinde rahat bir yaşlılık dönemi için emeklilik hakkını elde etmek için uğraşmaktadır. Bu noktada birçok vatandaş da erken emeklilik ile daha fazla beklemeden emekli olmanın hayalini kurmaktadırlar. Bu noktada sevindirici bir haber geldi.

Erken emeklilik konusunda gelen bu gelişme ile birlikte vatandaşlar erken emeklilik konusunda detaylar hakkında araştırmalarını yapmaya devam ediyorlar. Konuya ilişkin olarak vatandaşlar erken emekliliğin şartları ve kimler erken emeklilik hakkından yararlanabilir gibi detayları merak etmektedir. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

10 Yıldan Erken Emeklilik Şartları Nelerdir?

Erken emeklilik hayali kuran vatandaşlar şimdi de on yıldan erken emeklilik şartları nelerdir konusunu merak ediyorlar. Eğer vatandaşlar 10 yıl hizmet sürelerini doldurmuş ve gerekli primlerini de ödemişlerse emekli olabilmektedirler.

Bunun için kişilerin birtakım şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. On yıl hizmet süresi ile emekli olmak isteyen vatandaşlar gerekli şartları sağladıkları zaman bu haktan yararlanarak erken emekli olabilmektedirler. İşte on yılda erken emeklilik için gerekli olan şartlar şunlardır:

  • 1999 yılı ve öncesinde sigorta başlangıcının olması.
  • En az 10 yıl yani 3600 prim gününün ödenmiş olması.
  • 15 yıl hizmet süresinin tamamlanmış olması.
  • Yaş şartının sağlanması.

Bu şartları sağlayan vatandaşlar 3600 günden erken emeklilik hakkından faydalanabilmektedirler. Bu şartlardan herhangi birinin bile sağlanmamış olması durumunda vatandaşlar erken emeklilik hakkından yararlanamamaktadırlar.

3600 Günden Erken Emeklilik İçin Yaş Şartı

Erken emeklilik hayali kuran vatandaşların bu konuya ilişkin olarak merak ettikleri detaylardan bir tanesi de gerekli olan yaş şartının ne olduğudur. 3600 günden erken emeklilik için diğer bütün şartları yerine getiren vatandaşlar gerekli yaş şartının da ne olduğunu merak ediyorlar. İşte erken emeklilik için tarihlere göre sağlanması gereken yaş şartı:

  • 24 Mayıs 2002-23 Mayıs 2005: kadınlarda 52 ve erkeklerde 56 yaş.
  • 24 Mayıs 2002-23 Mayıs 2005: kadınlarda 54 ve erkeklerde 57 yaş.
  • 24 Mayıs 2002-23 Mayıs 2005: kadınlarda 56 ve erkeklerde 58 yaş.
  • 24 Mayıs 2002-23 Mayıs 2005: kadınlarda 58 ve erkeklerde 59 yaş.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler