1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 1999 ve öncesinde SGK girişi olanlar için müjde: Erken emekli olabileceksiniz! Detaylar belli oldu…
1999 ve öncesinde SGK girişi olanlar için müjde: Erken emekli olabileceksiniz! Detaylar belli oldu…

1999 ve öncesinde SGK girişi olanlar için müjde: Erken emekli olabileceksiniz! Detaylar belli oldu…

2008 yılında SGK üzerinde meydana gelen düzenlemelere bakılacak olduğu zaman sigorta girişleri 1999 ve öncesine ait olanlar için müjdeli açıklama geldi. Avantajlar belli oldu. Emekli olmak için gün sayan vatandaşlar için çarpıcı açıklamalar geliyor. Yeni emekli olmak için hesaplama sistemi ile beraber 1999 ve daha öncesine ait SGK girişleri olanlar için çarpıcı açıklamalar geldi.

A+A-

2008 yılında SGK üzerinde meydana gelen düzenlemelere bakılacak olduğu zaman sigorta girişleri 1999 ve öncesine ait olanlar için müjdeli açıklama geldi. Avantajlar belli oldu. Emekli olmak için gün sayan vatandaşlar için çarpıcı açıklamalar geliyor. Yeni emekli olmak için hesaplama sistemi ile beraber 1999 ve daha öncesine ait SGK girişleri olanlar için çarpıcı açıklamalar geldi. Nasıl ve hangi şartlar ile emekli olacakları belli oldu.

1999 ve öncesi için müjde…

Sigorta girişleri 1999 ve öncesine ait olan vatandaşlar için 4A, 4B ve 4C kapsamında olduğu fark etmeden emekli olmak için haklar geliyor. 2008 senesinde gelen sigorta kanunu ile beraber sigortalı çalışma süresi, prim gün ödeme ve yaş şartlarında değişiklikler belirlenmeye başladı. 3600 gün prim ödemesi ile emekli olmak için haklar geliyor. 3600 prim gün ödemesi ile beraber emekli olmak isteyen vatandaşların taşıması gereken şartlardan en önemlisi 1999 tarihinden daha önce sigorta girişleri olması olarak açıklandı. Vatandaşlar bu prim gün ödeme şartlarını yerine getirdikten sonra erkekler 59 yaşlarında kadınlar da 58 yaşlarında emekli olabilecekler. Aranan şartları en ufak eksik olmadan yerine getiren vatandaşlar SGK kanadından diledikleri an başvuru yapabilecekler. Başvuruları onaylanan vatandaşlar normale oran ile daha erken emekli olmak için hakları elde edebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.