1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1999 öncesi sigorta başlangıcı olanlara müjde! Bu fırsat kaçmaz... Hemen emekli olabilirsiniz
1999 öncesi sigorta başlangıcı olanlara müjde! Bu fırsat kaçmaz... Hemen emekli olabilirsiniz

1999 öncesi sigorta başlangıcı olanlara müjde! Bu fırsat kaçmaz... Hemen emekli olabilirsiniz

Çalışma hayatı içinde olan hemen herkesin amacı yaşlılık süreçlerini daha refah bir şekilde geçirmek adına erken emekli olmaktır. Bu bağlamda erken emeklilik ile ilgili gelişmeler söz konusu iken haberlerini duyurusunu sizlere yapmaya devam ediyoruz.

A+A-

Sigorta başlangıcınız erken emeklilikte hayli önemlidir. 1999’dan önce sigortalı olarak çalışan kişiler 3600 prim gününü tamamlamaları ile erken emekli olabilecekler. Çıkarılması gündem de olan fakat henüz mecliste kendine yer bulamamış bu konu EYT yasası ile 1999 öncesi emeklilik hakkı kazanan fakat yaşa takılan kişilerin emekli olmalarını sağlayacak.

1999’dan önce emeklilik nasıl belirleniyordu?

4447 sayılı kanun yürürlüğe girmeden evvel, emeklilik için kadınların 20 ve erkeklerin ise 25 yıl çalışmış olmaları yeterli iken, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından emeklilik için yaş şartı getirildi. Yatırdığı prime göre emeklilik hakkını kazanmasına rağmen yaşa takılanlar EYT yasasını bekliyorlar.

EYT yasası ile 1999 yılında 8 Temmuz öncesi emeklilik hakkı kazanan kişiler bu haklarını kullanabilecekler. EYT’nin 2020’de çıkıp çıkmayacağına dair henüz net bir bilgi bulunmamak ile birlikte komisyonda gereken konular konuşulup, mecliste gündeme getirilir ve oylanarak kabul edilir ise Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girebilir. Emeklilerin ve EYT komisyonunun hayli üzerinde durduğu ve merak ettiği bu durum yasalaşır ise milyonlarca emeklinin yüzü gülecek.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler