1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1999 öncesi – 2000 sonrasına büyük müjde! Eksik primi olanlara prim indirimi onaylandı! İşte tüm detaylar...
1999 öncesi – 2000 sonrasına büyük  müjde! Eksik primi olanlara prim indirimi onaylandı! İşte tüm detaylar...

1999 öncesi – 2000 sonrasına büyük müjde! Eksik primi olanlara prim indirimi onaylandı! İşte tüm detaylar...

1999 öncesi ve 2000 sonrası sigortası başlayan vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Eksik primi olanlar için prim indirimi onaylandı ve emeklilik fırsatı doğdu. İşte, eksik primi olanlara yönelik emeklilik fırsatları ve detayları:

A+A-

1999 öncesi ve 2000 sonrası sigortası başlayan vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Eksik primi olanlar için prim indirimi onaylandı ve emeklilik fırsatı doğdu. İşte, eksik primi olanlara yönelik emeklilik fırsatları ve detayları:

Eksik Primle Emeklilik: Primi eksik olan vatandaşlar için yapılan çalışma 2024 yılı içerisinde tamamlanacak ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu karar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği prim indirimi sözü hayata geçirilmiş olacak. Bu da eksik primi olan vatandaşların emeklilik hakkını elde etmelerini sağlayacak ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurularını yapmalarına olanak tanıyacak.

Eksik Primle Emeklilik Hakkı: Primi eksik olan Bağ-Kur sigortalıları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözün tutulması durumunda, 9000 gün olan prim günü gerekliliği 7200 güne indirilecek. Bu düzenleme ile daha az prim ödeyen vatandaşlar, daha erken yaşta emeklilik hayatına başlayabilecekler.

Kimler Yararlanacak: Meclis'te onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan 1800 gün prim indirimiyle 1 milyondan fazla Bağ-Kur'lu emekli olabilecek. Bu prim indirimi sayesinde küçük esnaf da erken emeklilik hayatına geçiş yapabilecek. Mahalle bakkalı, manav, berber, terzi, kuaför, ayakkabı tamircisi, kasap gibi küçük esnaflar da prim indiriminden faydalanabilecekler.

EYT'den Emeklilik: 4B'li sigortalılar için onaylanan prim indirimi, geçtiğimiz yıl çıkan EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasından faydalanmayı da sağlayacak. 9000 gün prim gerekliliğini tamamlayamayan Bağ-Kur'lu vatandaşlar, 1800 gün prim indirimi ile emeklilik başvurusu yapabilecekler.

Bağ-Kur'dan SSK'ya Geçiş: Bağ-Kur'dan (4B) SSK'ya (4A) geçen vatandaşlar, 3,5 yıldan fazla çalışmadıysa prim indirimi sayesinde Bağ-Kur'dan emekli olabilecekler. Özellikle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortası başlatılan ve prim eksikliği nedeniyle emekli olamayanlar için prim indirimiyle emeklilik başvuruları artacak. 8 Eylül 1999'dan önce sigortası başlatılanlar için yaş şartı bulunmazken, sonrasında giriş yapanlar için yaş sınırları bulunmaktadır.

Bu düzenlemeler ile eksik primi olan vatandaşlar için emeklilik hayali bir adım daha yaklaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.