1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 18 ve 25 yaş arasındakiler müjde! 12 ay geri ödemesiz 15 bin TL kredi fırsatı sunuluyor…
18 ve 25 yaş arasındakiler müjde! 12 ay geri ödemesiz 15 bin TL kredi fırsatı sunuluyor…

18 ve 25 yaş arasındakiler müjde! 12 ay geri ödemesiz 15 bin TL kredi fırsatı sunuluyor…

Aile bakanlığı 18 ve 25 yaş arası gençlere tam 12 ay boyunca geri ödemesiz 15 bin TL kredi fırsatları sunuyor. TC vatandaşları için verilen destekler her geçen gün biraz daha artış gösteriyor. Her gün yeni bir fırsat devletten gelmeye devam ediyor. Aile bakanlığından açıklama geldi.

A+A-

Aile bakanlığından gelen açıklama…

Aile bakanlığı sosyal devlet anlayışı ile farklı farklı destek sunmaya devam ediyor. Özellik ile de korona virüs salgın süreçlerinde bu durum daha da artış gösterdi. Devlet tarafından sunulan desteklerden bir tanesi de 18 ve 25 yaş arasındaki genç kesim için 15 bin TL ye varan destekler sunacak. Aile bakanlığı tarafından faizsiz olarak verilecek bu kredide detayların tamamını da sizler için araştırdık.

Faizsiz kredi desteği veriliyor?

5 bin ve 15 bin TL arasında destek kredileri tam bir yıl boyunca ertelemeli olacak. Aile bakanlığı üzerinden başvuru yapan vatandaşlar faizsiz olarak verilecek kredi herkesin rahat etmesine yardımcı olacak. Tabi ki bu kapsamda vatandaşlardan belirli şartlar da aranıyor. Bu şartlar;

  1. TC vatandaşı olarak yer almak
  2. 18 ve 25 yaş arasında olmak
  3. Ülkede ikamet etmek
  4. Maddi durumu iyi olmamak
  5. Elektrik desteği, sosyal hizmet, gıda gibi devlet destekli yardım alıyor olma şartları aranır.

Müracaat  adımları nasıl yapılır?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı faizsiz kredi fırsatları ile herkesin rahat etmesine yardımcı olacak. 15 bin TL ye varan kredi fırsatları için şartları yerine getiren vatandaşlara tam 12 ay boyunca geri ödemesiz kredi fırsatları verilecek.

Genç kesimlere destek olmak için verilen 15 bin TL ye vatan kredi kapsamında gençlerin 18 ve 25 yaş arasında olması gerekir. Bu yaşların dışında olan vatandaşların başvuruları kabul edilmeyecektir. Faizsiz olarak verilen kredi kapsamında başvurular kaymakamlıklar ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneklerine kimlik kartları ile başvuru yaparak yerine getirilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum