1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. 1500 TL ek olarak ödemeler verilecek! E devlet üzerinden başvuru yapanlar için ödemeler…
1500 TL ek olarak ödemeler verilecek! E devlet üzerinden başvuru yapanlar için ödemeler…

1500 TL ek olarak ödemeler verilecek! E devlet üzerinden başvuru yapanlar için ödemeler…

1500 TL değerinde ek ödemeler vatandaşlar için fazladan verilecek. Herkes oturduğu yerden başvuru yapabilmesi için e devlet üzerinden anlık olarak sunulacak. Bu durum birçok kişi tarafından hala net bir şekilde bilinmiyor olsa bile gerçekten de büyük avantajları beraberinde getirecek. İşçiden serbest çalışana memur gibi birçok kesime bu ödemeler verilecek.

A+A-

1500 TL değerinde ek ödemeler vatandaşlar için fazladan verilecek. Herkes oturduğu yerden başvuru yapabilmesi için e devlet üzerinden anlık olarak sunulacak. Bu durum birçok kişi tarafından hala net bir şekilde bilinmiyor olsa bile gerçekten de büyük avantajları beraberinde getirecek. İşçiden serbest çalışana memur gibi birçok kesime bu ödemeler verilecek. Kendileri ya da bakmak ile yükümlü oldukları eşleri ya da çocukları engelli olanlar için basit usule tabi mükellefler engellik vergi indirimlerinden diledikleri an yararlanabilecekler. Serbest bölgelerde yer alan iş yerlerinde çalışma hayatına devam edenler gemi adamları, kapıcılar ile yurt dışında inşaat alanlarında çalışanların ücretleri üzerinden vergi kesintileri olmaması için veri indirim talep etme hakları da yer almıyor.

Gelen son dakika haberleri içerisinde kimleri hangi şartlar ile vergi indirimlerinden yararlanabilecek oldukları aktarıldı.

Vergi indirimi ile gelen avantajlar…

Engelli sayılan vatandaşların çalışmalarında iş gücü kayıp oranlarına bakılacak dereceler ile tespit edilmiş olan 2021 yılına ait vergi engellilik oranları açıklandı. Bu oranlar;

  1. Birinci derecede engelli olan vatandaşlar için 1500 TL
  2. İkinci derecede engelli olan vatandaşlar için 860 TL
  3. Üçüncü derecede engelli olan vatandaşlar için 380 TL olarak belirlemeler yapıldı.

Bu açıklanan oranlar ile beraber engelli ücretlilerde ve bakmak ile yükümlü oldukları engelli kişilerin yer aldığı ücretlilerde aylık tevkifat matrahından düşmesi ön görülmektedir. Bu sayede daha az vergi kesintisi gibi durumlar meydana geleceği için kişilerin ellerine geçecek olan ücret miktarları üzerinde de indirim kadar artış olması meydana gelmektedir.

Serbest meslek erbabına sahip olan engelli olan kesimler de bakmak ile yükümlü oldukları engelli kişilerin basit usulde vergilendirmelerde yıllık olarak beyan edilecek olan gelirlerden indirimler yapılmaktadır. Bu sayede ücretlinin aylık olarak vergi matrahından girecek oldukları derecelere oran ile yüzde 15, serbest meslek erbabı ile basit usul üzerinde vergilendirme durumlarında yıllık kazançlarda asgari yüzde 15 katkı meydana gelecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.