1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 110 bin sazan Samsun göletlerine bırakıldı
110 bin sazan Samsun göletlerine bırakıldı

110 bin sazan Samsun göletlerine bırakıldı

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Samsun göl ve göletlerine 110 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

A+A-

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’da değişik kapasitelerde deniz ve baraj göllerinde toplam 36 tesis bulunduğunu, bu tesislerin yıllık üretim kapasitesinin 16 bin 153 tona ulaştığını söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Derbent Barajı’nda faaliyet gösteren alabalık üretim çiftliklerini ziyaret etti. Yeni kurulan alabalık üretim çiftliği ve kurulu bulunan diğer balık çiftliklerini yerinde görüp incelemek amacıyla Bölgeye giden İbrahim Sağlam Samsun’da yürütülen kafes balıkçılığı hakkında bilgiler verdi.

Tesisin ve Samsun’un üretim kapasitesinden bahseden İbrahim Sağlam, “Bilindiği üzere Samsun, avcılık konusunda ülkemizde ilk sıralarda olmasının yanında, su ürünleri yetiştiriciliğinde de bölgemizde ve ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Burada kurulu bulunan bu tesisler, İlçede sosyoekonomik yapıya büyük katkılar sağlamaktadır.

Derbent Barajında yeni kurulan tesisin yıllık üretim kapasitesi 900 ton/yıl olup, bu tesis ile bölgede kurulu bulunan tesislerin yıllık üretim kapasiteleri 6 bin 650 ton/yıla ulaşmıştır” dedi.

Bakanlık olarak bu tesislere 2019 yılı içerisinde 1 milyon 843 bin TL’den fazla destek verildiğini ifade eden Sağlam, “Samsun ilinde değişik kapasitelerde deniz ve baraj göllerinde toplam 36 tesis bulunuyor. Bu tesislerin yıllık üretim kapasitesi 16 bin 153 tona ulaştı" diye konuştu.

110 bin sazan Samsun göletlerine bırakıldı

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Samsun göl ve göletlerine 110 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da büyük önem verilerek her fırsatta dile getirilen kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için su ürünleri kaynakları balıklandırılmaya devam ediliyor.

Bu bağlamda Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 110 bin adeti Samsun’da bulunan göl ve göletlere balıkçılar ve bölgedeki vatandaşların katılımı ile bırakıldı.

Balıklandırma faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, proje ile su kaynaklarının korunarak su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve amatör balıkçılık turizmine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.