1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 11 Haziran Altın alınır mı? Gram altın ne kadar oldu? Altın yatırımı yapanlar ve altın borcu olanlar dikkat..!
11 Haziran Altın alınır mı? Gram altın ne kadar oldu? Altın yatırımı yapanlar ve altın borcu olanlar dikkat..!

11 Haziran Altın alınır mı? Gram altın ne kadar oldu? Altın yatırımı yapanlar ve altın borcu olanlar dikkat..!

Covid-19 pandemi salgınından dolayı altın tırmanışa geçmişti. Normalleşme sürecinin adımları atıldıktan sonra altında dalgalanma devam etmekte. Güvenilir liman olarak bilinen altının bu dalgalı seyiri ne zaman bitecek altın alınır mı? 11 Haziran ile Altın satılır mı? İşte uzman yorumları ve altın son dakika haberi detayı nutuk.com.tr’de

A+A-

Covid-19 pandemi salgınından dolayı altın tırmanışa geçmişti. Normalleşme sürecinin adımları atıldıktan sonra altında dalgalanma devam etmekte. Güvenilir liman olarak bilinen altının bu dalgalı seyiri ne zaman bitecek altın alınır mı? 11 Haziran ile Altın satılır mı? Soruları hep kafada dolaşırken yatırımcının merak edip araştırdığı en çok konu olmaktadır. Peki altın alınır mı satılır mı bu konuda uzmanlar ne diyor? İşte uzman yorumları ve altın son dakika haberi detayı nutuk.com.tr’de

Teknolojinin gelişmesi ile arama motorlarında en çok merak edilen aranan kelimelerin başında “altın” gelmekte. Halkın her zaman güvenilir liman olarak gördüğü altın son zamanlarda dalgalı seyir izlemekte. Covid-19 pandemi salgını nedeni ile 396,50 liradan işlem gören gram altın, normalleşme sürecinde bugün altın fiyatları ise 378,76 liradan işlem görüyor.

Güvenli liman altında dalgalı seyir devam ettikçe altın borcu olanlar ve altına yatırım yapanları tedirgin bir bekleyiş ile altın fiyatlarını izliyorlar.

Serbest piyasada altın fiyatları

Bugün itibari ile Serbest piyasada 24 ayar külçe gram altın satış fiyatı 377,80 liradan işlem görüyor.

İstanbul Kapalıçarşı’da gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet ve diğer altınların işlem gördüğü fiyatlar şöyle;

ONS Altın

  • Alış Fiyatı: 1.733,52 dolar
  • Satış Fiyatı: 1.734,29 dolar

Gram Altın

  • Alış Fiyatı: 377,70 lira
  • Satış Fiyatı: 377,82 lira

22 Ayar Altın Bilezik

  • Alış Fiyatı: 345,00 lira
  • Satış Fiyatı: 346,10 lira

Cumhuriyet Altını

  • Alış Fiyatı: 2.447,00 lira
  • Satış Fiyatı: 2.471,30 lira

Yarım Altın

  • Alış Fiyatı: 2.447,00 lira
  • Satış Fiyatı: 2.471,30 lira

Çeyrek Altın

  • Alış Fiyatı: 614.60 lira
  • Satış Fiyatı: 620,50 lira

Reşat Altın

  • Alış Fiyatı: 2.480,47 lira
  • Satış Fiyatı: 2.505,15 lira

Serbest piyasa kapalıçarşıda altın emtia bugün için bu seviyelerden işlem görmekte.

altin-fiyatlari-001.jpg

Aracı Kurum ve Uzman Yorumları

Rıdvan Baştürk – Özel Fon Yöneticisi

“Gram altında son dönemde yükselişlerin hız kestiğini görmekteyiz. Fakat bunu aşağı yönde bir trend dönüşü olarak değil, güçlü yükselişlerin ardından bir düzeltme hareketi olarak bakabiliriz.

Ons altında dün sert bir baskı yaşandı. Özellikle küresel borsaların yukarı iştahının ons altın üzerinde baskı oluşturduğunu görmekteyiz. Ancak ons altının temel dinamiklerinde değişen bir durum yok. Küresel faizlerin düşük olması ve bol para ons altının temel anlamda pozitif etkiliyor. Bu nedenle geri çekilmeler fırsat verebilir. Ons altın özelinde önce 1690 ardından 1670 seviyelerini önemli destekler olarak izliyorum dedi.”

Yapı Kredi Private Banking 11 Haziran 2020

“Piyasalar FED’in uzun vadeli tahvil faizlerini aşağı çekmesini bekliyor. Bugünkü FED açıklamaları önem arz ediyor. FED’in böyle bir sinyal vermesi piyasaları olumlu etkiyebilir. Global risk iştahının artması, kısa vadede altın için yatay-sınırlı düşüş anlamına gelebilir.”

ZiraatFX 11 Haziran 2020

“XAU/USD: Dün sert bir yükseliş kaydederek günü 1.739 seviyesinden kapatan değerli maden bu sabah hafif kar satışlarıyla karşılaşıyor. Ons Altın’da geri çekilmenin sürmesi durumunda aylık ortalamanın da yakın seyrettiği 1.724 seviyesinden tepki görülebilir.

Halihazırda kısa vadeli iyi bir momentum yakalanmış durumda. Diğer yandan, olası yükselişlerde güçlü gözüken 1.745 civarındaki dirençten satıcılar güçlenebilir. Aksi durumda 1.754 hedef olabilir.”

Osmanlı Yatırım 11 Haziran 2020

“Doların değer kazanmasına bağlı olarak emtianın düşüş yaşadığı gözleniyor. 1,732.85 seviyesinin altında kaldığı sürece aşağı yönlü gevşemeler görebiliriz. Önceki işlem gününde 1,730.45 seviyesinden kapanan ons altın için günlük kayıp %0.48 olarak gerçekleşti. ABD tahvil faizlerinde gözlenen yukarı yönlü hareket ons altını aşağı yönde baskılıyor.

20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan ons altın için RSI göstergesi 54.23 seviyesinde iken momentumu 101.15 seviyesinde. Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 1,732.85 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 1,735.64, 1,740.83 ve 1,743.61 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,727.66, 1,724.87 ve 1,719.68 destek seviyeleri olarak izlenecektir.”

ALB Forex 11 Haziran 2020

“FED’in yayınladığı noktasal grafikte faizlerin 2022 senesine kadar sabit gözükmesiyle birlikte dolar değer kaybederken, değerli metalde ise yukarı yönlü hareketler izlendi. Powell’ın güvercin açıklamalarıyla destek bulan değerli metalde, 15:30’da açıklanacak olan ABD verileri takip edilecek.

Altın gram cinsi, günü 1.01% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli 376.70’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırarken kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 379.00 ve 384.00’de, destek seviyeleri ise 375.00 ve 371.00’de bulunmaktadır.”

Altın Alınır mı Satılır mı?

Altının dalgalı seyirinden dolayı altın uzman yorumcuları altın fiyatları konusunda altın alım için net bir fiyat vermekten çekiniyorlar.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Uzman altın yorumu yapan analistler, covid-19 pandemi salgınında normalleşme sürecinin  başlaması ve tedbirlerin hafifletilmesi ekonomide toparlanmanın öncü makroekonomik verilerde kendini göstermeye başladığını, bunun da küresel risk iştahını artırdığını belirtti

Diğer yandan, Amerika'da siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen protestoların 14. gününe girildiğini hatırlatan analistler, Avrupa'nın farklı ülkelerinde de ırkçılık karşıtı protestoların düzenlendiğini belirtti.

Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu kaydederek, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın Avrupa Parlamentosunda yapacağı konuşmanın takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.690 doların destek olarak öne çıktığını belirten analistler, gram altında ise 365-375 lira bandının izleneceğini söyledi.

ALTIN

Altın, kimyada Au (Latince Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilmektedir. Yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir elementdir. Altın su ve havadan etkilenmez, bu nedenle kararma, paslanma ve matlaşma olmaz  Altının asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi parlak sarı rengi insanların ilgisini her zaman çekmiştir. Altın emtia ürünlerin içinde tarih boyunca en kıymetli metaller arasında yer almıştır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAM VE KAÇ AYARDIR?

Ülkemizde çeyrek altın olarak bilinen altın cinsinin 1.75 grama eşit gelmektedir. Çeyrek altın 22 ayar olarak işlem görür. Çeyrek altın Cumhuriyet altının 4te birine eşit gelen çeyrek altında 1.6065 gram ve 24 ayarı bulunmakta. Fiyatlanması ise bunun üzerinden yapılır. İşçilik ve kar payı koyularak çeyrek altın fiyatlanmaktadır.

ÖNEMLİ UYARI

Bu haber de yer alan bilgi ve yorumlar kesinlikle yatırım tavsiyesi taşımaz. Sadece bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.