1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1000 TL sosyal yardımı alamayanlar dikkat! Bakanlık açıkladı, hemen başvuru yapabilirsiniz…
1000 TL sosyal yardımı alamayanlar dikkat! Bakanlık açıkladı, hemen başvuru yapabilirsiniz…

1000 TL sosyal yardımı alamayanlar dikkat! Bakanlık açıkladı, hemen başvuru yapabilirsiniz…

Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklaması sırasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile tam 2 milyonu üzerinde kaynak aktarımları yapıldığını dile getirirken dönemsel muhtaçlık adına da kriter üzerinden ihtiyaç sahibi olan aileler için vakıflardan dağıtılacak olduğu dile getirildi.  Peki başvurular nasıl yapılacak ve kimler yararlanma hakkına sahip olacak?

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından korona virüs salgınlarının ülkemizde de kendisini belli etmesinin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için tam 1000'er TL yardım ödemeleri devam ediyor. Pandemi yardımları için başvurular ise sadece e -devlet üzerinden yapılıyor. Bazı vatandaşlar sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak için hak kazanırken bazı vatandaşlar da bu haklardan yararlanamıyor.

Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklaması sırasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile tam 2 milyonu üzerinde kaynak aktarımları yapıldığını dile getirirken dönemsel muhtaçlık adına da kriter üzerinden ihtiyaç sahibi olan aileler için vakıflardan dağıtılacak olduğu dile getirildi.  Peki başvurular nasıl yapılacak ve kimler yararlanma hakkına sahip olacak?

3. faz ödemelerinin devam ettiği pandemi yardımlarında 4. faz ödemesi olacak mı olmayacak mı net bir şey yok. Fakat başvuruları kabul olmayan ve ret alan vatandaşlar destek parası alabilmek için kendilerine itiraz yolları aramaya devam ediyor.

Bakan Selçuk açıkladı: Tam 2 milyarlık kaynağın dağıtılması için vakıflara aktarıldığını duyurdu

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu hakkında bir açıklama yaptı. Mart ayından bu süreçlere kadar Cumhurbaşkanı tarafından verilen talimat ile beraber salgından dolayı vakıflara gönderilen 715,2 milyon ek kaynak ile beraber tam 2 milyar TL değerinde periyodik bir pay gönderimi yapıldı.

1000 TL pandemi yardımlarını sunabilmek adına daha çok ihtiyaç sahibi olan ailelerin ön plana alınmış olduğunu ve bu aileler için düzenli yardımların devam ettiğini dile getirdi. Korona virüs süreçlerinde dönemsel muhtaçlık kriterlerinin her an gözler önünde tutulduğunu dile getirirken 1000 TL değerinde olan sosyal yardımların devam ettiğini aktardı. Vakıflar üzerinden devam ediyor olduğunu da aktardı.

Dönemsel muhtaçlık kriterleri neye göre belirleniyor?

Korona virüs salgını ile beraber işinden ayrılmak zorunda kalanlar da ciddi anlamda gelir kaybı meydana geldi. Normal süreçlerde yevmiyeli bir şekilde çalışan vatandaşlar da salgın süreçlerinde iş hayatlarına devam edemiyor. Muhtaçlık kriter belirlemeleri de buna göre yapılıyor.

1000 TL sosyal yardım başvuruları ret edilenler nereye başvuru yapabilecekler?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından korona virüs süreçlerinde dağıtılmaya devam edilen 1000 TL pandemi yardımlarından başvurusu ret edilen vatandaşlar yer alıyor. Bu anlarda mağdur olduklarını düşünen vatandaşlar da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları içerisine müracaat ederek gerçekten de hak sahibi olarak yer aldıklarını ispat etmelerinin ardından yardım ödemelerinden yararlanma haklarına sahip olacaklar.

Hafta sonu koşulsuz başvuru ekranı

1000 TL sosyal yardım desteklerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar normalde TC kimlik numaralarının sonuna göre hafta içi günlerde başvuru yapabiliyor. Fakat hafta sonu en ufak bir şart olmadan herkes TC kimlik numarası ile e devlete giriş yaparak başvuru yapma haklarına sahiptir.

Pandemi sosyal destek yardımları için başvuru sorgulama

Pandemi yardımları için başvuru yapan ve kabul edilen kişiler için ilk sırada verilen IBAN lara ödemeler otomatik bir şekilde yatıyor. Fakat kabul olmasına rağmen ödemelerin yatmamış olduğu durumlarda bulunuyor. Böyle bir şey var mı yok mu diye de sorgulama yapılması gerekir. E devlete giriş yapan vatandaşlar adına bir ödeme var mı yok mu diye kontrol ederek, sonuçlar olumlu çıktıysa da hesaplarına aktarımları talep edilebilir. Hesapları bulunmayan vatandaşlar da TC kimlik numaraları ile PTT şubelerinden alma haklarına sahip olacaklar. Daha önceden pandemi yardımı almış olan vatandaşlar yine aynı ekran içerisinden istedikleri an para yardımı için başvurularını yerine getirebilir.

Kimler sosyal yardım için başvuru yapabilir?

e - devlet üzerinden yapılan yardımların 3. faz ile ödemeleri başladı. Bu anlarda ilk iki kapsamda ödeme almış olan vatandaşlar da tekrar 3. faz içerisinde ödeme almak için hak kazanmayı elde edebilecekler. Ödemelerden yararlanamayacak belirli kesimler yer alıyor. Başvuru yapsalar bile başvuruları kabul olmayacaklar;

  • 4a statüsünde yer alan kamu işçileri
  • 4c statüsünde yer alan işçiler
  • SGK kurumundan gelirleri ya da aylıkları olan vatandaşlar
  • İŞKUR aracılığı ile KÇÖ alanlar
  • İşsizlik ödenek haklarından faydalanmış olan kişilerin başvuruları kabul edilemeyecek.

Başvurular hangi yol ile ve hangi tarihlerde olacak?

E -devlet üzerinden yapılan başvurular için kişiler kimliklerindeki son haneye göre başvuru adımlarını erine getirmesi gerekir:

  • TC kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar için başvuru ekranı pazartesi günü
  • TC kimlik numarasının son hanesi 2 olan vatandaşlar için başvuru ekranı salı günü
  • TC kimlik numarasının son hanesi 4 olan vatandaşlar için başvuru ekranı çarşamba günü
  • TC kimlik numarasının son hanesi 6 olan vatandaşlar için başvuru ekranı perşembe günü
  • TC kimlik numarasının son hanesi 8 olan vatandaşlar için başvuru ekranı cuma günü ekranlar açık olacak.

Fakat cumartesi ve pazar günleri TC kimlik numaralarının son haneleri vatandaşların kaç olursa olsun bir şart olmadan istedikleri an başvuru yapma hakları yer alıyor.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.