1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 10 yılını dolduranlar için müjde! 1800 prim ödemesi ile emekli olabileceksiniz. Erken emeklilik…
10 yılını dolduranlar için müjde! 1800 prim ödemesi ile emekli olabileceksiniz. Erken emeklilik…

10 yılını dolduranlar için müjde! 1800 prim ödemesi ile emekli olabileceksiniz. Erken emeklilik…

1800 günlük prim şartlarını yerine getiren vatandaşlar başvuru yaparak erke emekli olabilecekler. Milyonlarca çalışma hayatına devam eden vatandaşları çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye başladı. Tamamladıkları zaman emeklilik sistemi sayesinde erkenden emekli olabilecekler. Yeni sistem ile beraber ekonomi eylem paketi hakkında açıklama geldi. Emekli olan vatandaşlar iki maaş alabilmek

A+A-

1800 günlük prim şartlarını yerine getiren vatandaşlar başvuru yaparak erke emekli olabilecekler. Milyonlarca çalışma hayatına devam eden vatandaşları çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye başladı. Tamamladıkları zaman emeklilik sistemi sayesinde erkenden emekli olabilecekler. Yeni sistem ile beraber ekonomi eylem paketi hakkında açıklama geldi. Emekli olan vatandaşlar iki maaş alabilmek için 10 yıl içerisinde emekli olma şartları açıklandı.

Yeni sistem üzerinde incelemeler yapılacak olduğu zaman çalışma hayatına devam eden maaşlarında en ufak bir kayıp gibi durum söz konusu olmadan ikinci maaş almaları içi n hedefler gelmeye başladı. Emeklilik süreleri kısalabilecek olduğu gibi gelirler üzerinde artışlar da meydana gelecek. Sistem şu an dünya üzerinde birçok ülke tarafından tercih ediliyor. Her ülke kendi sosyal güvenlik durumlarına göre yaşlarda düşme yaparak emekli olma fırsatları veriyor ve maaşlarda artış durumlarını sağlıyor. Ülkemiz içerisinde 2017 yılının ilk başından bu yana kadar sosyal güvenlik sistemi üzerinde adapte edilen yöntemler ile beraber emekli olma yaşlarında düşmeler meydana geliyor. Bu durum zorunlu bir hale getirildi. Gelen sistem ile beraber yüzde 25 devlet katkısı ile beraber kadınlar için yeni devlet destekleri gelmişti.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi içerisinde gelir artması ile beraber emeklilik sürelerinin düşmesi konusunda hedefler alınacak. Yeni sistem içerisinde zorunlu bir şekilde katılım durumları esas olacak. Çalışma hayatına devam eden vatandaşlar zorlanmadan tasarruf yapabilecek ve birikim yaparak emekli olabilecekler. Bu sistem ile beraber 10 yıl sistem içerisinde kalan kişiler 56 yaşına geldikleri zaman emekli olmak için hak elde edebilecekler.

Devlet tarafından sunulan katkılarının yanı sıra iş verenlerin katkıları da sağlanmış olacak. Çalışan vatandaşların kendi birikimleri ile beraber iş veren katkıları ve devlet destekleri ile beraber çok rahat bir şekilde birikim yapmayı başarabilecekler. Yeni sistemin uygulamaya girmesi ile beraber düzenlemesi yapılan yeni sistem sayesinde çalışan kesim çalıştıkları süre içerisinde aldıkları maaşların emekli oldukları zamanlarda da almaları sağlanmış olacak. Bu sayede emekli oldukları zaman daha rahat bir hayat yaşamış olabilecekler.

Çalışma gücü ile raporlarda olan oran…

Erken emekli olmak artık çok kolay. Fakat bunun için ülkemizde hem engel hem de hastalık durumlarından dolayı iş gücü kaybı yaşamakta olan milyonlarca vatandaş yer alıyor.  Bu kişiler daha düşük prim ödemesi ile emekli olma haklarını elde edebilecekler. Raporlarında yer alan oranlara bakılarak malulen emekli olma fırsatları verilecek. Vatandaşların malulen emekli olması için en önemli şart raporlarda yer alan oranın yüzde 60 ve üzerinde olmasıdır ve bunun sağlık kurulu tarafından rapor ile bildirilme şartıdır. Vatandaşların bu raporları alabilmeleri için ikametlerinin yer aldıkları il ya da ilçelerdeki SGK müdürlüklerine giderek başvuru yapması ve yetkili olarak belirlenen hastanelere sevk edilerek rapor almaları şartı gerekiyor.

1800 gün ile emekli olmak…

Malulen emekli olmak için SGK tarafından belirlenen hastaneye sevk edilmek ve en az yüzde 60 ve üzerinde bir engel raporu almak gerekir. Bir yandan da en az 1800 gün prim ödemesi ve 10 yıl sigortalı çalışma şartlarını yerine getiren vatandaşlar emekli olmak için hak elde edeceklerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.