1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. 0xc0000142 Hatası Nedir, Nasıl Çözülür? Tüm Çözüm Yolları...
0xc0000142 Hatası Nedir, Nasıl Çözülür? Tüm Çözüm Yolları...

0xc0000142 Hatası Nedir, Nasıl Çözülür? Tüm Çözüm Yolları...

Bilgisayarda kurulu program ve oyunlarda karşımıza çıkmakta olan 0xc0000142 sorunu, kullanıcıların canını sıkmakta olan hataların en başında gelmektedir. Eğer bu hatayı alıyorsanız ve nasıl çözeceğinizi merak ediyorsanız, bu yazımızı sizin için hazırladık.

A+A-

0xc0000142 Hatası Nedir ve Nasıl Çözülür?

Bir uygulama hatası olan 0xc0000142, yüklenmiş olan dosyanın bozuk olması, bilgisayarınız ile uyumlu olmayan bir dosya kurulumu, .NET Framework’ün yüklü olmaması ya da sürümünün geçmiş olması, grafik kartı sürücüsünün güncel olmaması gibi durumlar neden olmaktadır. Bu hatayı çözmek için bilinmeyen programların kaldırılması, LoadAppInit_DLL değerini değiştirme, Ekran kartını güncelleme, C++, Direct X ve .Net Framework güncelleme, All in One, uyumluluk modu ve komut istemi çözümler uygulanabilmektedir.

Bilinmeyen Dosyaları Kaldırın

Bilgisayarınız üzerinde denetim masasına girerek, program kaldır seçeneğine tıklayarak Search Protect, SW Booster ve Performance Optimizer kuruluysa, kaldırmanız önerilmektedir.

LoadAppInit_DLL

 Bu değeri değiştirebilmek için, bilgisayarınız üzerinden çalıştır kısmını açarak, regedit yazarak enter tuşuna basın. Ardından HKEY_LOCAL_MACHİNE, SOFTWARE, Microsoft, Windows NT, CurrentVersion, Windows, LoadAppInit_DLL sıralamasını izleyin. Ardından LoadAppInit_DLL öğesine iki kez tıklayarak açın ve 1 olan değeri, 0 olarak değiştirin, tamam’a bastıktan sonra bilgisayarı tekrar başlatın. Bundan sonra hatalı programa yeniden giriş yapmayı deneyin.

Ekran Kartını Güncelleyin

Ekran kartınızı güncellemek için, ekran kartı markanızın resmi sitesinden, en güncel versiyona kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Güncelleme dosyasını indirip yükledikten sonra bilgisayarınıza reset atın ve uygulamaya yeniden girmeyi deneyin.

Direct X, .NET Framework, C++ öğelerini Güncelleyin

Bu dosyaları indirdikten sonra, kurmadan önce bilgisayarınızda kurulu versiyonları kaldırın, bilgisayarına reset attıktan sonra indirmiş olduğunuz güncellemeyi kurun. Bundan sonra hata veren uygulamaya tekrar girmeyi deneyin.

All in One

Bu çözümde, bilgisayarına All in One indirerek yükleyin. Bundan sonra uygulamayı açarak, seçili programlar üzerinde onarım yapın.

Uyumluluk

Hatalı uygulamayı, sağ tıklayarak uyumluluk modunu değiştirmek, soruna çözüm olabilmektedir. Uygulamaya sağ tıklayıp özelliklere geldikten sonra, uyumluluk sekmesinden Devam Uyumluluk Sorun Gidericisini seçin. Ardından bu programı uyumluluk modunda çalıştırı seçerek, işletim sisteminizi seçin ve bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini işaretleyin. Uygula butonuna basarak, tüm pencereleri kapattıktan sonra hatalı uygulamayı çalıştırmayı deneyin.

Komut İstemi

Bu çözümde bilgisayarınızda menü kısmından komut istemini aratın ve uygulamaya sağ tıklayarak, yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda sfc / scannow yazarak enter’a basın ve işlemin bitmesini bekleyin. Ardından bilgisayarınıza reset atın ve uygulamaya girmeyi tekrar deneyin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.