1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. 0xc000007b Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?
0xc000007b Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

0xc000007b Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

Günümüzde bilgisayarlar oldukça gelişmiş olmakla beraber, pek çok hataya da söz konusu olmaktadır. Bu hatalar, kullanıcıların canını oldukça sıkabilmektedir. Bu yazımızda, bilgisayar hatalarından 0xc000007b sorununu ve çözümünü ele alacağız.

A+A-

0xc000007b Hatası Nedir ve Ne Zaman Karşımıza Çıkar?

Bazı programlarda ve bilgisayar oyunlarını başlatmaya çalışırken karşımıza çıkan hatalardan biri olan 0xc000007b, geçersiz görsel formatını ifade etmektedir. Hataya özellikle eksik, bozulmuş sistem dosyaları veya uygulama dosyaları neden olmaktadır. Hatanın sebeplerinden bir tanesi de ekran kartı sunucularından kaynaklanmaktadır. Buna karşılık hata kaynakları sadece bunlarla sınırlı değildir. Bu hatanın görülebildiği diğer durumlar şunlardır.

  • Güncelleme esnasında zorla bölmek.
  • Bilgisayarı doğru bir şekilde kapatmamak.
  • Dosyaları doğru bir şekilde silmemek.
  • Microsoft C++, Direct X, .NET Framework’te bir hata.

Eğer bu hata ile karşılaşırsanız, bunu çözmek için bu maddeleri uygulayabilirsiniz.

0xc000007b Hatası Nasıl Çözülür?

Bu hata, herhangi bir işletim sisteminde gerçekleşebilmektedir. Bunun karşısında ilk önce bilgisayarınıza reset atarak, söz konusu uygulamaya sağ tıklayarak özelliklere tıkladıktan sonra, uyumluluk moduna gelerek, tüm kullanıcı ayarlarını değiştir’e tıklayarak ardından yönetici olarak çalıştır seçeneğini işaretleyerek, kaydedin. Bu durum, bazı program ve uygulamalarda soruna bir çözüm getirmektedir.

Bu soruna çözüm getirebilecek bir diğer öneri de ekran kartınızı sürekli güncel tutmanızdır. Bunun için ekran kartınızın resmi sitesinden, en güncel sürücüye anında ulaşabilirsiniz. Sürücüyü indirip, tekrar kurduktan sonra bilgisayarınıza reset atarak, uygulamaya girmeyi yeniden deneyin.

0xc000007b sorununa bir diğer çözüm de Microsoft Visual C++ paketini güncellemektir. Bunun için Microsoft’un kendi sitesi üzerinden, kolay bir şekilde güncelleme yapabilirsiniz. Dosya indirildikten sonra hemen kurmadan, bilgisayarınızda kurulu tüm Visual C++ paketlerini tek tek kaldırıp, bilgisayarı tekrar başlatıp, gerekli tüm paketleri tekrar yüklemeniz gerekmektedir.

Eğer .Net Framework paketinizde bir sorun varsa, bu hata söz konusu olabilmektedir. Bu dosyayı kurmak için Microsoft’un ilgili sayfası üzerinden indirme yaptıktan sonra mevcut Framework’ü kaldırıp, reset atıp, ardından .Net Framework’ü kurmanız gerekmektedir. Bir diğer çözüm de DirectX’i devamlı güncel bir şekilde tutmaktır.

Eğer tüm bu çözümleri uyguladıktan sonra hata halâ devam ediyorsa, uygulamayı kaldırıp, bilgisayarı yeniden başlatıp, uygulamayı yeniden kurmanız tavsiye edilmektedir. Bu durum pek çok kullanıcının sorununu çözmektedir. Bu konuda bir başka öneri de Windows sürümünüzü her zaman güncel tutmaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.