1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 0.49 faiz oranı ile kredi kampanyası başladı! Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan 6 ay ertelemeli kredi…
0.49 faiz oranı ile kredi kampanyası başladı! Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan 6 ay ertelemeli kredi…

0.49 faiz oranı ile kredi kampanyası başladı! Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan 6 ay ertelemeli kredi…

Korona virüs salgınının ülkemiz içerisinde de en yaygın hale geldiği zamanlarda vatandaşlar elektrik, su, kira gibi temel ihtiyaçları karşılamak konusunda zorluk çektiler. Bu anlarda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar bankası vatandaşlar için 0.49 faiz oranı ile kredi kartı ve ihtiyaç, taşıt ya da konut gibi farklı kredi imkanları sundu. 6 ay ertelemeli bir şekilde verilmiş olan bu krediler için

A+A-

Mart ayında korona virüs salgınının bu denli yoğun olması hem çalışanların hem de iş verenlerin ciddi anlamda maddi zorluklar yaşamalarına neden oldu. Mart ayında 6 ay ertelemeli bir şekilde verilmiş olan bu krediler için gelen kritik uyarılara da dikkat etmek gerekiyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan 10 Bin TL Kredi

Korona virüs süreçlerinin ortaya çıkmış olduğu anlarda yaşanmış olan maddi durumlardan dolayı kiradan elektrik faturasına kadar birçok şey için 0.49 faiz oranları ile kredi imkanı sunuldu. Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak, bu konu hakkında yapmış olduğu bir açıklama sırasında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar bankasının yer almış olduğu krediler adına başvurularda bulunan ve aranmış olan şartları tam anlamı ile taşımış olan vatandaşlar için 6 ay ertelemeli bir şekilde 10 bin TL ye kadar kredi imkanları verilmişti.

Kredi İçin Kritik Uyarı Geldi!

Kamu bankaları tarafından vatandaşların maddi anlamda zorluk çekmelerine engel olmak için verilen krediler 1 Nisan 2020 tarihinde başladı. Gelirleri tam 5 bin TL altında olan vatandaşlardan - asgari ücret ile çalışanlara ya da emekli ve serbest çalışanlara kadar KGF teminatları ile beraber 10 bin TL ye kadar temel ihtiyaç desteği verildi.

Başvuruların yapılmaya devam ettiği süreçlerde yapılan tartışmaların bir tanesi de 10 bin TL ye kadar kredi başvurusu yapan vatandaşların çoğu sadece 3 bin TL ye adar kredi kullanma haklarını elde etmişlerdi. Bu başvuru sürecinde bankalar tarafından vatandaşlara kritik bir uyarı geldi.

Nisan ve mayıs ayları içerisinde yapılmış olan krediler tam 6 ay boyunca ödemeleri ertelenmişti ve bu süreç tamamlandı. İlk taksit ödemeleri için ise Ekim ayında kredi çeken vatandaşların ödeme yapması gerekiyor.

Taksit ödemeleri Ekim ayında başlayacak

Nisan ayında korona virüs süreçleri için kredi çekmiş olan vatandaşların 6 ay ertelemeli olan süreçleri bitti. Ekim ayı itibari ile ödemeye başlamaları gerekiyor. Kullanılan kredi imkanları adına ilk taksit için telefon numarası ile arayarak gerekli bilgileri almaları gerekir. Eğer vatandaşlar kredi borçlarını ödemeyi unutursa günlük bir şekilde faiz işlemesi yapılırken kredi notlarının düşmesi de söz konusu olacak. Bu durum da tabi ki bir daha gelecek olan kredi kampanya fırsatlarından yararlanma ihtimallerinin daha az olmasına neden olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.