Usta Oyuncu Kunt Tulgar Hayatını Kaybetti! Kunt Tulgar Kimdir, Neden Öldü?

Yönetmen, senarist, oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yapımcı Kunt Tulgar'ın 2 gün önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay Kunt Tulgar'ın neden vefat ettiğini açıkladı. Akay, "Yeşilçam emekçilerinden yönetmen, senarist ve oyuncu Kunt Tulgar'ı, 15 Mart Salı günü kaybettik. Usta yönetmen bir süredir Maltepe'de bir huzurevinde kalıyordu, felç geçirmişti ve bazı vücut fonksiyonlarını kaybetmişti. Yürümekte de zorluk çeken Kunt Tulgar, uzun süredir hastanede tedavi görüyordu. Nur içinde yatsın inşallah." ifadelerini kullandı.

Onur Akay, Kunt Tulgar ile ilgili yazısında, Tulgar'ın huzurevinde kalırken Cüneyt Arkın'a sitem ettiğini ve 2015 yılında Kıvanç Tatlıtuğ'a götürdüğü 'Tarzan' rolü teklifini ise Tatlıtuğ'un reddettiğini yazdı.

İşte Akay'ın o yazısı:

"KIVANÇ TATLITUĞ KABUL ETMEMİŞTİ!

Kunt Tulgar 2015 yılında, Amerika'daki Alamo Fantastik Filmler Festivali'ne senaristi ve yapımcısı olduğu 1974'te çekilen Tarzan Korkusuz Adam filmiyle katılmıştı. Türk-Amerikan ortak yapımı muhteşem bir Tarzan filmi çekmek istiyordu ve festivalden döndükten sonra, Tarzan rolünü Kıvanç Tatlıtuğ'a teklif etmişti. Tulgar, "Kıvanç, bu rolü kabul ederse Johnny Weissmüller dahil gelmiş geçmiş en yakışıklı Tarzan olacaktır." demişti. Ancak senaryoyu inceleyen Kıvanç Tatlıtuğ bu teklifi kabul etmemişti. İlk Tarzan filmini 1952'de babası Sebahattin Tulgar, ikincisini ise 1974'te kendisi çekmişti.

CÜNEYT ARKIN'A SİTEM ETMİŞTİ!

Kunt Tulgar, huzurevinde kalan arkadaşlarına, Yeşilçam'da en değer verdiği oyuncunun Cüneyt Arkın olduğunu gözyaşları içinde anlatıyordu ve "O benim öz ağabeyim değildi ama ondan farkı yoktu. Buraya ziyaretime gelmedi. Burada olduğumdan haberi bile yok." sözleri ile Cüneyt Arkın'a sitem etmişti."

Kunt Tulgar Kimdir?

1946 doğumlu Kunt Tulgar, Tarzan İstanbul'da (1952) filminde Tarzan'ın çocukluğunu canlandırdı. 1960'ların ikinci yarısından itibaren birçok kült filmde rol aldı. Kunt Tulgar, oyunculuk ve yönetmenliğin yanı sıra kurgu, eşleştirme, ses ve negatif kurgu, ses çekimi ve kopya baskı yıkamanın yanı sıra ses mühendisi olarak yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Dünyayı Kurtaran Adam (1982), Yılmayan Şeytan (1983) gibi filmlerin ses ekiplerinde çalıştı. İlk yönetmenlik denemesini Tarzan Adam (1974) ve ardından Süpermen Dönüyor (1976) ile yaptı. (1979) İnsanlık uğruna (1981) Gizli Kuvvet (1983) gibi Türk sinemasına damga vurmuş birçok filmde yer almıştı.