TOKİ’den 81 il için sosyal konut müjdesi geldi! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor! şartları ve detaylar neler?

TOKİ başvuruları ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş taraından takip ediliyor. Özel bir tv kanalının canlı yayına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal mesken projesi hakkında açıklamalarda bulunmuş oldu. Bakan Kurum’un 81 il için TOKİ sosyal mesken müjdesi vermesinin arkasından TOKİ başvuru şartları ve tarihleri araştırılmaya başlandı.

TOKİ başvuruları ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş taraından takip ediliyor. Özel bir tv kanalının canlı yayına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal mesken projesi hakkında açıklamalarda bulunmuş oldu. Bakan Kurum’un 81 il için TOKİ sosyal mesken müjdesi vermesinin arkasından TOKİ başvuru şartları ve tarihleri araştırılmaya başlandı.

Daha ilkin 100 bin konut ile binlerce vatandaşı ev sahibi meydana getiren TOKİ toplumsal konut projesi müjdesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi. Özel bir televizyon kanalına konuk olan Bakan Kurum, TOKİ başvuruları ile alakalı mühim açıklamalarda bulundu. Bu proje ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar “81 ilde TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler?” sorularına yanıt aradı.  Sosyal mesken projei için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrildi.

TOKİ toplumsal konut müjdesi verdi! 2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, başvuru şartları belirtildi mı?

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ  toplumsal mesken projesi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 81 il için sosyal konut müjsesi veren Bakan Kurum, ''TOKİ mesken sektöründe bundan dolayı var. Son 20 yılda bir milyon 200 bin konut ürettik. TOKİ'nin özgür piyasadaki oranı yüzde 8'ken bunu yüzde 14'e çıkardık. Alt gelir grubu, konut alması zor olan vatadandaşlarımız için. Biz TOKİ'yle birlikte yakın zamanda sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız.

TOKİ toplumsal konut müjdesi verdi! 2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, başvuru şartları açıklandı mı?
Bu sene de Haziran yada Temmuz ayında TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek. İnsanlarımız bu konutlara erişebilsin diye evi olmayanlara veriyoruz. Şehit ailelerimize, gazilerimize veriyoruz.'' Ifadelerini kullandı. TOKİ müracaat zamanı için net bir izahat söz konusu değilken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrildi.

TOKİ sosyal konut müjdesi verdi! 2022 TOKİ başvuruları ne vakit başlıyor, müracaat şartları açıklandı mı?

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
-Toplu Konut İdaresinden mesken satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

-Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunmuş olduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 senedir ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

-Bir hane halkı adına -şu demek oluyor ki ferdin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir tane müracaat yapması, gerekmektedir.

TOKİ sosyal mesken müjdesi verdi! 2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, müracaat şartları açıklandı mı?

-TOKİ müracaat zamanı itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki ufaklıklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün yada müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

-Aylık hane halkı hasılatının, en fazlaca net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki evlatlarının gıda, yol, vs. Her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak suretiyle toplam hane halkı aylık net gelirinin en çok 10.000 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.),

TOKİ sosyal mesken müjdesi verdi! 2022 TOKİ başvuruları ne vakit başlıyor, başvuru şartları belirtildi mı?

Yukarıdaki müracaat şartlarını taşıyan;
1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,
2. Kategori olan“En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.