Temel İhtiyaç Kredisi Çekenleri Üzecek Haber Geldi! Geri Ödemeler Bu Tarihte Yapılmak Zorunda…

Temel ihtiyaç kredisi çeken vatandaşları doğrudan etkileyecek son dakika açıklamaları meydana geldi. Korona virüs süreçleri ile nisan ayında kredi çeken vatandaşlar geri ödeme süreçlerine bu ay ile başlayacak gibi duruyor. Peki 6 ay geri ödemesiz olarak verilen kredi imkanları; geri ödemeler için erteleme süreçleri gelecek mi? Beklenen detaylar...

Temel ihtiyaç kredisi için geri ödemelere başlandı!

Kamu bankaları tarafından mart ayı içerisinde yaşanan korona virüs süreçlerinden dolayı nisan aylarında bu dönemlerde rahatlama sunabilmek adına kredi imkanları verildi. Düşük kredi faiz oranları ile beraber kampanya başlatıldı. Bankalar tarafından oldukça düşürülen kredi faiz oranlarında; geliri 5 bin TL altında olan vatandaşlar için temel ihtiyaç kredileri de verildi.

0.49 faiz oranı

Ziraat bankası - Vakıflar bankası ve Halkbank tarafından vatandaşlara yüzde 0.49 faiz oranları ile krediler verildi. 10 bin TL'ye kadar verilen kredi imkanları için rekor düzeyde başvurular yapıldı.

Bakan Berat Albayrak Açıkladı.

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak tarafından gelen açıklama sırasında geçtiğimiz hafta içerisinde korona virüs süreçlerinde ortalama olarak 8 milyon vatandaşa başvuruları sonunda bireysel temel ihtiyaç kredi kapsamı ile beraber desteklerin verildiği açıklandı. 8 milyona yakın vatandaşlar için tam 47,5 milyar değerinde kredi destekleri verildiği açıklandı.

Tek şart 5 bin TL sınırı oldu

Kredi başvurusu yapan vatandaşlarda aranan tek şart hane içerisine giren aylık gelirin 5 bin TL altında olması oldu. Eğer bir hane içerisine 5 bin TL'nin altındaysa başvurular karşısında bireysel temel ihtiyaç kredi destekleri verilecek olduğunu aktardı. Her ne kadar geliri beş bin TL nin altında olsa başvuru yapan birçok vatandaş bu kredi fırsatlarından yararlanma haklarını elde edemedi ve olumsuz bir şekilde sonuçlandı.

4 seçenek sunuluyor

Kredi başvurusu yapan vatandaşlar için kredi limitleri belirlemesi;

  • 3000 TL
  • 5000 TL
  • 7500 TL
  • 10000 TL oldu.

Geri ödeme şartı ne kadar oldu?

1 nisan tarihi ile vatandaşlara verilmeye başlayan 6 ay geri ödemesiz olacak şekilde kredi kapsamlarının süresi sona erdi. Ekim ayının gelmesi ile geri ödemelere başlanacak. Nisan ayında kamu bankalarından alınan krediler ekim, mayıs ayında alınan krediler kasım ayında ödemeye başlanırken haziran ayında alınan kredi ödemeleri de aralık ayında başlanacak.

Geri ödemesiz süreler ertelenmeli

Vatandaşlar için sunulan 6 ay geri ödemesiz verilen kredilerin bu sürelerinin uzatılması talep ediliyor. Korona virüs süreçlerinin hala devam etmesi ve vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntılarının devam etmesinin yanı sıra kur oranlarının bu denli yükselmesi vatandaşların zorlu günler yaşamalarına neden oldu. Bu yüzden geri ödemesiz sürelerin uzatılması adına talepler devam ediyor.