Son Dakika: Emekliye 355 TL İntibak Zammı Görüşülüyor…SSK – Bağkur’luların maaşına zam geliyor!

Milyonlarca emekli, uzun bir süredir intibak zammını bekliyor. Memur ve emeklilerin maaşlarında kaynaklı olan fark; ek ödeme ile giderilecek. 355 TL’ye varan zam yolu, intibak zammı ile kapatılacak. İşte görüşülen intibak zammı ile ilgili tüm detaylar…

2000 yılının ardından bağkurlu ve SSK’lı olan vatandaşlar; kendileri için de intibak zammının getirilmesini ve kurum kaynaklı maaş farklarının giderilmesini talep ediyor. Bu talepler karşılanırsa; maaşlar arasındaki ücret farkı kapatılacak.


Ödenen Maaşlar Değişecek!

SSK ve BAĞ-KUR’luların intibak talebi için Anayasa Mahkemesi Meclis’i bir adres göndermişti. Eğer talep hayata geçer ise 2000 tarihinden önce emekli olan kişilere yapılan intibak zammı 2000 yılından sonra emekli olacaklara da yapılacak. 2000 yılında sonra emekli olanlara 2000 öncesinde emekli olanlar gibi 50 ile 355 TL arasında zam yapılacak. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği çıkacak olan intibak yasası ile neredeyse 5 milyon emeklinin bu durumdan faydalanabileceğini duyurdu.

Her Ay Ek Ödeme Yapılacak!

Memur emeklisi olan vatandaşlara intibak talebi, toplu sözleşme esnasında Memur-Sen tarafından gündeme getirildi. Eğer sunulan talepler onaylanır ve hayata geçirilirse; kadro ya da görevden emekli olacak kişiler arasında olan kurum kaynaklı maaş farkı, intibak zammı yani ek ödeme ile giderilecek.
Memur emeklilerine yönelik intibak talebi ise toplu sözleşme görüşmeleri sırasında Memur-Sen tarafından gündeme taşındı. Talep hayata geçerse, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle giderilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakanlık, aylık ödemelerin artacağını ve bayramlarda da emeklilere 1000 TL ikramiye ödeneceğini ifade etti.