Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Bir İddia! Bu Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Saat Kaçta Olacak? 15 Günlük Yasak İddiaları Doğru Mu? Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Aylar sonra ikinci dalga ile birlikte uygulanan sokağa çıkma yasağında pek çok yeni iddialar ortaya atıldı. Ülkede korona vakası sayıların en üst seviyelere ulaşması ile birlikte aylar sonra yeni tedbir kararları alınmıştı. Bunlarda biri de hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı olmuştu. Korona virüsünün ardından uzun zaman sonra ilk kez uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı

Peki bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Hafta sonları ülkemizde uygulanan sokağa çıkma yasağında saatler ne olacak? İşte korona virüsü kısıtlamalarına dair tüm haberlerin detayları…

Geçtiğimiz hafta Cumartesi ve Pazar günleri uzun bir aranın ardından tekrar yürürlüğe sokulan sokağa çıkma yasakları bu hafta sonu ile birlikte uygulanmaya başlandı. İçişleri  Bakanlığının yayınlanmış olan genelgesine göre alınmış olan yeni kararlar herhangi bir gelişme olana dek belirlene saatler arasında yapılacak. Diğer tarafta ise günlük vaka sayıları oldukça artmış durumda. Günlük vaka sayılarının özellikle de ülkemizde rekor sayılara ulaşması ile 15 gün sokağa çıkma yasağının fısıltıları oluşmuş durumda. Peki Bakanlığın hakkında herhangi bir açıklama yapmadığı 15 günlük sokağa çıkma yasağı var mı? 15 günlük sokağa çıkma yasağı olacak ise ne zaman gerçekleşecek?

15 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN? HANGİ SAATLERDE UYGULANMASI BEKLENİYOR?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni kararlar neticesinde vaka sayısında düşüşü amaçlayan yasaklar gün yüzüne gelmişti. Bu yasakların günleri ve saatleri ise kamuoyu tarafından duyuruldu. Günlük vakaların rekor derecede yükselmesi ile birlikte vatandaşlar tedirginlik içerisindeyken önümüzdeki günlerde vakaların daha da yükselmesi 15 günlük kısıtlamaların gelebileceği iddialarını doğruluyor.

HANGİ GÜNLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan bilgilere göre;

Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ile ilgili bakanlar kurulu tarafından yeni bir karar çıkana kadar hafta sonları saat 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bu kısıtlamalardan üretim, imalat ve tedarik zincirleri muaf tutulacaktır.

İlk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar uygulanacak. Hafta sonu 22 Kasım Pazar günü saat 20:00’den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklandı.

Yapılan kısıtlama kararları ile birlikte hükümet tarafından yeni bir karar alınana dek İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi geçerli olarak devam edecek.

15 GÜNLÜK KISITLAMA İDDİALARI DOĞRU MU?

Hafta sonu yasaklarının ardından vaka sayılarının yükselmesi ile gelen 15 günlük kısıtlama iddiaları hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor fakat Bakan Koca’nın yapmış olduğu açıklama da ise şu ifadelere yer verildi.

“Yapılan bu önlemler herhangi bir işe yaramaz ise ve hala tedbirlere uyma noktasında sorun çıkaran kişiler olursa, vakalar düşmez ise emin olun daha zorlayıcı kısıtlamalar da getireceğiz. Ülke olarak tam kapanma mı olur, şehirlerarası yapılacak olan seyahat kısıtlaması mı olur, gece saatlerinde sokağa çıkma yasakları mı olur, buna biz karar veririz. Bu süreçte her şey vaka sayılarına bağlı olacak. Vaka sayıları düşerse yasaklar azalır. Düşmemesi durumunda ise tedbirler artar.” dedi.