Seri bir şekilde tecavüzün anlatılmış olduğu Keloğlan kitabı için 18 yaş sınırlaması geldi! Rezalet üstüne rezalet…

İçerisinde adeta seri tecavüz olayının çocuklara aktarılmış olduğu Keloğlan Al Ülkede isimli kitabı ile ilgili aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı içerisinde küçükleri muzır neşriyattan koruma kurulu aracılığı ile 18 yaş sınırlaması da getirildi.

Ülke sınırları çerisinde son dönemlerde çocuk kitapları içerisinde yer alan cinsel içerikler de bir hayli gündem içerisinde yer almaya da başladı. Son dikkatleri çeken olay ise Keloğlan al ülkede isimli kitabı ile meydana geliyor. Kitap içerisinde yer alan Hızır isimli karakter ile beraber bir kız çocuğuna sistematik bir şekilde uygulanan tecavüz, kız çocuğunun da hamile kalması, kız çocuğunun yaşamış olduğu sıkıntıları gidip abisine anlatmaması adına farklı ifadeler dikkatleri çekiyor. 1995 yılında vefat eden öğretmen yazar ve kitap hakkında kısa süre içerisinde farklı eleştiriler yer almaya başladı.

Kitapta yer alan şok ifadeler

Kitap içerisinde herkesin kanını donduran şu şekilde ifadeler yer alıyordu; “…eğri büğrü dişlerini, çarpık suratını göstere göstere, şaşı gözleriyle baka baka yaklaştı. Baygın kızın ırzını lekeledi. Sonra oturdu, kızın baş ucuna. Onun ayılmasını bekledi. Kız ayılınca da: ‘Bunu ağabeyine söylersen gebe kalırsın' diyerek birden yok oldu.

Kız ağabeyine olanları söylese çok iyiydi ya korkusundan söyleyemedi. Hızır da her gün gelerek ‘Seni ağabeyine söylerim' diye korkutup onun koynuna giriyordu. Kız memnun değildi ama yapabileceği bir şey de yoktu. Bir gün Hızır dedi ki: ‘Artık sen benim karım oldun. Karnında bir erkek çocuğum var. Yakında doğacak. O doğunca ağabeyinin avdan döndüğü yola bırakacaksın. Avdan gelirken çocuğu bulacak, kucaklayıp getirecek. ‘Bacım al bu çocuğu, bir ninni söyle, ak sütün aksın, emdir, büyütelim. İkiyken üç olalım diyecek…” kısmı ile tepkileri ile bir anda üzerine çekti.

Bakanlık toplatmak yerine sınırlama getirdi.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı içerisine küçükleri muzır neşriyattan koruma kurulu içerisinde alınan karar ise resmi gazete içerisinde yayınlandı. Bu gelen karar ile kitap 18 yaşından küçükler için satış adına yasaklar gelirken on sekiz yaş üzeri için serbest imkan sunuluyor.

Kurul karalı içerisinde ise; “Duran Yılmaz tarafından yazılan Yuva Yayınları tarafından basımı yapılan Keloğlan Ak Ülkede isimli kitabın kurulumuzca re'sen incelenmesi neticesinde kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna, bu sebeple söz konusu kitabın 1117 Sayılı Kanunun 4. Maddesi'ndeki sınırlamalara tabi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir denildi.” kısmı resmi gazete içerisinde yayınlandı.

Duran Yılmaz kimdir ve hakkında merak edilen tüm detaylar...

1942 yılında doğan Duran Yılmaz, Antalya içerisinde birçok küçük köy içerisinde eğitmenlik yapıyordu. Aynı zamanda eğitimciliğin yanı sıra çiftçilik mesleği ile ilgilenmiştir. Bir süre Almanya sınırları içerisinde öğretmenlik görevine devam ederken 1995 yılında vefat etti.

1972 yılı içerisinde yeni dergide yayınlanmış olan ve ardından da yeni adımlar, yeni toplum, sanat emeği, Türkiye yazıları, yarına doğru gibi birçok dergi içerisinde öyküleri ile yayına girmiştir. Yurt yeri isimli öyküsü ile beraber de yeni adımlar dergisi içerisinde hikaye alanında birinci seçilen isim olmuştur.